Konföderációs Kupa

Ahogy várni lehetett: spanyol és uruguayi továbbjutás - videókon a 11 gól!

Az afrikai csapatnak is adódtak komoly gólszerzési lehetőségei, igaz, a spanyolok meg növelhették volna gyorsan megszerzett előnyüket: Roberto Soldado azonban mindkétszer a kapusba lőtt.

2013.06.24 08:42MTI

A világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott, valamint az uruguayi csapat jutott be az elődöntőbe a B csoportból a labdarúgó Konföderációs Kupán.

A vasárnapi zárófordulót hat ponttal váró spanyolok nagy lendülettel kezdtek Fortalezában a nigériaiak ellen, ennek eredményeként már a harmadik percben vezetést szereztek Jordi Alba révén. Ezután viszont az afrikai csapatnak is adódtak komoly gólszerzési lehetőségei, igaz, a spanyolok meg növelhették volna előnyüket: kétszer is remekül ugratták ki Roberto Soldadót, aki azonban mindkétszer a kapusba lőtt.

A második félidő első negyedórája hasonlóan alakult, kiegyenlített volt a játék, a Soldado helyére beállt Fernando Torres azonban egy perccel pályára lépése után egy szép fejessel megszerezte csapata második gólját. A következő percekben a spanyolok több nagy helyzetet dolgoztak ki, a nigériaiak pedig egyre kevésbé hitték el, hogy győzhetnek. Már csak azért is, mert a legnagyobb lehetőségüket is elhibázták. A spanyolok visszafogott futballal is magabiztosan győztek úgy, hogy a hajrában Jordi Alba még egyszer betalált.

A nap és a B csoport másik mérkőzésén az uruguayi válogatott a papírformának megfelelően fölényesen, 8-0-ra verte Recifében Tahiti együttesét. Utóbbi csapatban a harmadik mérkőzésen a harmadik kapus védhetett, az uruguayiak pedig három legeredményesebb játékosuk, Diego Forlán, Luis Suarez és Edinson Cavani nélkül kezdték az összecsapást.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

B csoport, 3. forduló:
Spanyolország-Nigéria 3-0 (1-0)
Gól: Jordi Alba (3., 88.), Torres (62.)

Uruguay-Tahiti 8-0 (4-0)
Gól: A. Hernandez (2., 24., 45+1., 64. - utóbbi 11-esből), D. Perez (27.), Lodeiro (61.), Suarez (82., 90.)

A csoport végeredménye: 1. (elődöntős) Spanyolország 9 pont, 2. (elődöntős) Uruguay 6, 3. Nigéria 3, 4. Tahiti 0

A további program:

Szerda:
Elődöntő:
Brazília-Uruguay, 21.00, Belo Horizonte

Csütörtök:
Elődöntő:
Spanyolország-Olaszország 21.00, Fortaleza

Vasárnap:
Bronzmérkőzés 18.00, Salvador de Bahia
Döntő 24.00, Rio de Janeiro

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

  • kattintson az Eszközök / Beállítások menüpontra
  • a megjelenő ablakban kattintson a Főlap ikonra
  • kattintson az Aktuális oldalak használata gombra, majd az OK gombra
  • a Ctrl + d billentyűkombinációval
  • kattintson jobb gombbal a oldal szürke részén, utána kattintson az Oldal felvétele a könyvjelzők közé... menüpontra
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.