Konföderációs Kupa

Sima brazil siker a Konföderációs Kupa nyitányán - nézze meg a gólokat!

A találkozó előtt Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke mondott megnyitóbeszédet, de őt és a mellette helyet foglaló Dilma Rousseff brazil államfőt is kifütyülték a szurkolók.

2013.06.16 07:39MTI

A házigazda brazil labdarúgó-válogatott sima 3-0-s győzelmet aratott a japán csapat felett a jövő évi világbajnokság főpróbájának tartott Konföderációs Kupa szombati nyitómérkőzésén.

A találkozó előtt Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke mondott megnyitóbeszédet, de őt és a mellette helyet foglaló Dilma Rousseff brazil államfőt is kifütyülték a szurkolók.

Az összecsapást megelőzően több száz tüntető tiltakozott a sportesemény megrendezése ellen. A rendőrök könnygázt vetettek be és szétoszlatták a tömeget, nyolc embert őrizetbe vettek, az összetűzésben pedig 27-en szenvedtek könnyebb sérüléseket.

A találkozó előtt a FIFA bejelentette, hogy a torna előtt elvégzett doppingvizsgálatok mindegyike negatív volt. A FIFA a nyolc résztvevő válogatott összes játékosát ellenőrizte a kupa rajtja előtt.

A futballtorna A csoportjában Brazília, Japán, Mexikó és Olaszország, a B-ben Spanyolország, Tahiti, Nigéria és Uruguay szerepel. A mérkőzéseket Brazíliaváros mellett Rio de Janeiróban, Belo Horizontében, Recifében, Fortalezában és Salvadorban rendezik.

Konföderációs Kupa, A csoport, 1. forduló (Brazíliaváros):
Brazília-Japán 3-0 (1-0)
Gól: Neymar (3.), Paulinho (48.), Jo (93.)

Vasárnap:
Olaszország-Mexikó 21.00

Neymar adta meg az alaphangot

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.