Konföderációs Kupa

Videón a spanyol gólözön - ennyi találat még nem született a kupa történetében

A világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott a papírformának megfelelően könnyedén nyert a tahiti csapat ellen a brazíliai labdarúgó Konföderációs Kupa második fordulójában.

2013.06.21 07:39MTI
Fotó: MTI

Fernando Torres négyszer, David Villa pedig háromszor volt eredményes.

Ekkora különbségű siker még nem született a Konföderációs Kupák történetében.

Eredmény:

B csoport, 2. forduló:
Spanyolország-Tahiti 10-0 (4-0)
Gól: Torres (5., 34., 58., 79.), Silva (31., 89.), Villa (40., 49., 64.), Mata (66.)

A spanyolok az Uruguay elleni 2-1-es győzelemmel nyitottak a jövő évi vb főpróbájának is tartott kupán, míg a tahitiak már annak is örültek, hogy gólt szereztek Nigéria ellen (6-1). Ez most nem sikerült nekik.

Az első fordulóhoz képest szinte teljesen kicserélődött a világbajnok együttes kezdő tizenegye, ám így is már az 5. percben sikerült vezetést szerezni. A folytatásban sem volt azonos súlycsoportban a két gárda, a vége kétszámjegyű különbségű spanyol diadal lett.

Az állás: 1. Spanyolország 6 pont/2 mérkőzés, 2. Nigéria 3/1, 3. Uruguay 0/1 (1-2), 4. Tahiti 0/2 (1-16)

A csoport első két helyezett kerül az elődöntőbe. A másik ágról a házigazda brazilok, valamint az olaszok már továbbjutottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.