Római derbi - eszes szervezők

Videó: Hatalmas Psy égés - ahol gyűlölték a Gangnamet

Választani tudni kell. Psy menedzsere, és a római kupadöntő szervezői alaposan melléfogtak a választással. Ha egy helyet kellene mondani, ahol biztos gyűlölni fogják Psy előadását, az a római derbi lenne.

2013.05.28 21:01ma.hu
Gyűlölték Psyt

Választani tudni kell. Psy menedzsere, és a római kupadöntő szervezői alaposan melléfogtak a választással. Ha egy helyet kellene mondani, ahol biztos gyűlölni fogják Psy előadását, az a római derbi lenne. A jó sors úgy hozta, hogy az idei Olasz Kupa döntőjét a két ősi ellenség, a Roma és a Lazio játszotta.

A szervezők nyilván meg akarták adni a módját a római derbinek, és a szünetben világhírű fellépőt iktattak a műsorba: Psy Gangnam Style című dalával nem lehet veszíteni. Kivéve Rómában, a római derbin. Meg kábé Európa legtöbb futballstadionjában. Ha józan paraszti ésszel gondolkodunk – ez hiányzott a szervezőknél sajnos, – akkor minimum három okot tudunk mondani arra, hogy Psyt utálni fogják az itáliai kupadöntőben.

Először is, a Lazio ultrái hírhedten szélsőjobboldali beállítottságúak, a Roma drukkerei pedig ősi balosok – persze kivétel erősíti a szabályt. Egy ázsiai fellépő, Itália fővárosában, a felajzott szurkolók előtt, öngól egy.

Aztán nem mellékesen Psy megtestesíti mindazt, amit az európai ultratársadalom – kezdve Olaszországtól Németországon és Magyarországon át a keleti régiókig – mereven elutasít, és megvetéssel tekint rá: a globális, kommersz, divatirányzat, amit mindenki majmol, miközben az egész egy nagy rakás gagyi, mégis minden ezzel van tele, nem pedig az értékes produkciókkal. Öngól kettő.

És végül, de nem utolsósorban: 2002, Korea és Japán rendezte Világbajnokság. Valaki elfelejtette tán Olaszországban, hogyan ejtették ki a Squadra Azzurit a nyolcaddöntőben a házigazda ellen? A szervező biztosan. És Psy menedzsere sem volt nagyon képben. És mint látható, az énekes sem. Öngól három.

Ezek után persze cseppet sem meglepő, hogy az egész stadion – kivételesen egyetértve Lazio és Roma drukker is – az előadást végig fújolta. Psy kérdése – „mi van?” – a fentiek szellemében egyáltalán nem meglepő…

A végén vastaps helyett...

Kemény aláfestés...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.