Megkapták az oroszok a jogot PSY-tól

Már a vodkásüvegből is Gangnam Style folyik?!

Eddig csak a vízcsapból folyt, mostantól vodkásüvegből is önthetjük a Gangnam Style-t, sőt, nemcsak tiszta párlatként, de gyümölcsös ízekben is, miután a koreai sztárrapper megadta az engedélyt.

2012.12.27 16:29ma.hu

Levédette az "Oppah, Gangnam Style" refrént és mostantól vodkát fog gyártani ezen a néven egy orosz cég, a tiszta párlat mellett különféle gyümölcskoktélok fogják a híres koreai rapper világslágerének refrénjét idézni - jelentette be maga a cég, miután megszerezték PSY hozzájárulását is. A koreai zenész az első a YouTube történelmében, aki átlépte az 1 milliárd megtekintést, noha csak augusztusban robbant be a világzenei piacra.

Nem az alkoholgyártó cég az első, amely megszerezte a védjegy-jogokat a világot meghódító lovaglós tánccal és zenével kapcsolatban: egy amerikai ruhakészítő vállalat szintén ezen a néven kínálja a játékbabáknak való öltözeteket, és számos más holmit adnak ez ezzel a "márkajelzéssel", de italokról ezidáig nem szóltak a hírek. Az orosz szabadalmi hivatal ugyanakkor még nem erősítette meg az engedélyt, úgy tűnik tehát, hogy egyelőre csak PSY bólintott rá a vállalat kérésére.

Szakértők szerint azonban még a sláger nagy sikere sem garancia az ezen a néven piacra dobni szándékozott vodka tartós népszerűségére: Vadim Kormilitsyn úgy véli, amint lecseng a gangnam style-őrület, úgy merül feledésbe az alkoholos italcsoport is, a fogyasztók ugyanis ebből a szempontból nem mondhatók igazán márkahűnek. Szerinte eleve elvetélt ötlet dalszövegekre vagy effélékre építeni egy márkát.

Egy másik forgalmazó arra is felhívta a figyelmet, hogy mire a védjegyet bejegyzik az orosz hivatalokban, addig egy év is eltelhet, és azalatt már rég a feledés homályába merül a lovaglós tánc minden emléke - kivéve, ha maga a rapper nem lovagolja meg a még mindig tartó sikerhullámot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.