Befejezte a táncot, aztán összeesett és meghalt

Belehalt a Gangnam Style-ba

Szívrohamot kapott a túl megerőltető gangnam style-tánc után egy férfi, életét már nem tudták megmenteni. Az orvosok most a veszélyekre figyelmeztetnek.

2012.12.14 15:29ma.hu

A karácsonyi céges partyk veszélyeire figyelmeztettek brit orvosok, miután hétvégén egy 46 éves férfi váratlanul összeesett és meghalt egy felfokozott hangulatú buliban. Eamonn Kilbride a The Daily Telegraph szerint csak másodpercekkel korábban fejezte be a mostanában nagy népszerűségnek örvendő gangnam style-táncot, amikor egyik pillanatról a másikra rosszul lett, és már hiába próbálták újraéleszteni.

A szakemberek hangsúlyozzák, hogy alapvetően nem a lovaglómozdulatokból álló tánc a hibás, de ha valaki nincs hozzászokva a felfokozott testmozgáshoz és a megerőltetéshez, akkor könnyen lehet belőle baj. A Lancashire-ben elhunyt férfi a felesége születésnapját ünnepelte egy partyn, és a tanúk elmondása szerint nagyon, talán túlontúl lelkesen vetette bele magát a táncba. Neje, Julie megpróbálta újraéleszteni, míg percek alatt megérkezett a mentő, de nem sokkal éjfél előtt a kórházban már csak a halál beálltát állapíthatták meg.

Fotó: YouTube


"Családcentrikus ember volt, és nagyon keményen dolgozott. Mindig is nagyon tudott élni és imádott táncolni" - mesélte az özvegy a férjéről, akiről azt is elárulta, hogy lelkesen golfozott, ugyanakkor tudta, hogy akut szívelégtelenségben szenved. "Nagyszerűen szórakoztunk a karácsonyi partyn, és Eamonn épp befejezte a gangnam style-t. Még a színpadon állva szórakoztatta a vendégeket, amikor azt mondta, egy kis fájdalmat érez, aztán összeesett" - emlékezett vissza az asszony.

Az orvosok azt mondták, a koszorúér-betegség tüneteit az intenzív mozgás jelentősen súlyosbíthatja, ez vezethetett végül a három gyermekes apa - mindhárman már egyetemisták - halálához. A tragédia ráirányította a figyelmet az év végi partykra, és arra figyelmeztettek a szakemberek, hogy aki nem szokott hozzá az intenzív fizikai megerőltetéshez, az csak módjával vesse bele magát most is a táncba, ne vigyék túlzásba most se az alkoholfogyasztást, és a legfontosabb, hogy bőségesen gondoskodjanak a folyadékpótlásról, természetesen alkoholmentes italok formájában. "Ne tegyék ki magukat több fizikai megerőltetésnek, mint amennyit el tudnak viselni" - hangzik az intés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.