A Sport TV-n

Minden idők legnézettebb közvetítése lett a BL-döntő

A szombaton bemutatott Bayern München-Borussia Dortmund labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő lett minden idők legnézettebb közvetítése a Sport TV-n.

2013.05.27 15:19MTI
Fotó: MTI

A csatorna hétfői közleménye szerint a 2-1-es bajor győzelemmel záródott fináléra 1,2 millióan voltak kíváncsiak 19 és 23.30 óra között. 

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a Sport1 szombati BL-programjára több mint 1 millió 200 ezer ember volt kíváncsi, a mérkőzés közvetítésével és a díjátadóval a Sport1 a fogyasztói szempontból legfontosabb csoportban, a 18-49 éves férfiak körében 18,1 százalékos közönségarányt ért el.
 
Ezzel az adott célcsoportban - a nagy kereskedelmi csatornákat is beleszámítva - a legnézettebb volt a közvetítés ideje alatt. A teljes lakosság tekintetében a meccs és az érmek átadásának tartós nézőszáma csaknem 560 ezer volt, ez a BL-t kilenc év után 2012-től újra közvetítő Sport TV történetének legmagasabb nézettsége. 

A friss BL-győztes Bayern München még egyszer pályára lép a mostani szezonban: szombaton, Berlinben a Német Kupa döntőjében Hajnal Tamás csapata, a VfB Stuttgart lesz az ellenfele. A Sport1 19.30-tól élőben közvetíti a meccset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.