Bajnokok Ligája

Szenzációs képek és videók - az UEFÁ-nak hála ilyet biztosan nem látunk a szombati BL-döntőn

Azt gondolnánk, csak idehaza igyekszik a honi Szövetség a futballszurkolók kedvét elvenni a szurkolástól. Pedig Európában sem jobb a helyzet, és ennek most a Bajnokok Ligája fináléja issza meg a levét.

Képek: az UEFÁ-nak hála ilyet biztosan nem látunk a szombati BL-döntőn képgaléria

2013.05.21 22:17ma.hu
További fotók a képre kattintva

A Borussia Dortmund és a Bayern München tábora - mint az képeinken és videóinkon is látszódik - Európa legkreatívabb drukkerei közé tartoznak. Nem ritkák az egész stadiont betöltő koreográfiák, látványképek.

No, ez az, amiből nem lesz a szombat esti londoni BL-döntőn egy sem. Hála az Európai Labdarúgó Szövetségnek, az UEFÁ-nak. A szurkolók által "UEFA Maffia"-ának emlegetett szervezet ugyanis megtiltotta, hogy a Wembley alsó és felső szektorai "egyesüljenek"? már ami a koreográfiát illeti, sőt, előzetes engedélyhez köti az egyes látványelemeket. Ez a fajta korlátozás pedig érthető módon kiverte a biztosítékot mindkét tábornál.

A bajorok és a sárga-feketék drukkerei nem szívlelik egymást, de most egyetértenek abban, hogy az UEFA szurkolóellenes lépései ellen tenni kell. Ha kell, bojkottal. Ezért aztán egyik tábor sem mutat be a szombat esti meccsen látványos élőképet, így tiltakozva a Szövetség magatartása ellen.

Milyen érdekes, hogy az UEFA egyik tagszervezete, a magyar szövetség tevékenysége miatt is egyre több szurkoló marad távol akár fizikai valójában, akár csak hangjával a hazai bajnokiktól...

A Bayern tábor

A Borussia tábor

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.