ETO mindenhol

Győri RÁBAjnokok? - kézi Bajnokok Ligája diadal és futball bajnoki cím kapujában

Szenzációs hétvége elé néznek az egykori Rába ETO-ból lett Győri ETO hívei : szombaton először nyerhet Bajnokok Ligáját a női kézilabda együttes, a férfi futballgárda vasárnap érhet fel a csúcsra, harminc év után.

2013.05.10 21:38MTI

Martin: jöjjön ki a tudás!

A Győri Audi ETO KC edzője, Ambros Martin szerint lényeges lesz, hogy kijön-e csapata tudása a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének szombati, veszprémi visszavágóján, a norvég Larvik ellen. Az első, idegenbeli találkozót 24-21-re nyerte a magyar bajnok, amelynek trénere pénteken elmondta: komoly újításra nem számít az ellenféltől, mert egy hét kevés ahhoz, hogy jelentős változtatást tudjanak eszközölni a játékukban.

"Esetleg azt el tudom képzelni, hogy védekezésben lesz valami újdonság a tarsolyukban, de számunkra az a lényeg, hogy bármivel is rukkolnak elő, mi minél gyorsabban tudjunk erre reagálni" - jegyezte meg. Elárulta: a mostani hét első felében a múlt vasárnapi meccs tanulságait dolgozták fel, a másik felében pedig tovább csiszolták a játékukat, támadásban és védekezésben egyaránt.

"Új elemekkel nem készülünk, tisztában vagyunk vele, hogyan tudjuk megnyerni a meccset, a lényeg, hogy kijöjjön a tudásunk" - fogalmazott Ambros Martin. A szombati visszavágó 15.15 órakor kezdődik a Veszprém Arénában.

A fogadóirodáknál nem kérdés

A Larvikban aratott háromgólos (24-21) siker után a fogadóirodáknál egyértelműen a Győri Audi ETO KC az esélyes a női kézilabda Bajnokok Ligája megnyerésére. A Tippmixen a szombati, veszprémi mérkőzést illetően a Győr győzelme 1,32-szeres, a norvég rivális sikere 3,35-szörös pénzt ér. A végső diadal oddsai a Győr esetében 1,02, a Larviknál 5,80. A bwinen a hazai győzelem 1,35-szörös, a vendégdiadal 4,00-szeres szorzóval bír.

Amennyiben az ETO nyeri a BL-t - függetlenül a visszavágó eredményétől -, akkor 1,05, ellenkező esetben 8,00 a nyereményszorzó. Az unibeten csak a veszprémi mérkőzés kimenetelére lehet fogadni. A győri diadal 1,40-es, a Larvik-győzelem 3,75-ös oddsszal bír.

30 év után futball bajnoki cím?

Ünnepre készül vasárnap a Győri ETO FC: a labdarúgóklub 50, illetve 30 évvel ezelőtt bajnoki címet szerzett csapatait köszöntik félnapos program keretében a Ferencváros elleni bajnoki rangadót megelőzően. "Az ETO-nál ez a jubileumok éve, ötven éve nyertük az első és harminc éve az eddigi utolsó aranyérmünket" - mondta Horváth Cs. Attila klubmenedzser a csütörtökön Győrben tartott sajtótájékoztatón.

"Vasárnap délután az Audi segítségével autókaraván járja Győr belvárosát, a kocsik fedélzetén az egykori kedvenc játékosokkal. A stadionban lévő ETO shopban pedig kiállítás nyílik a két csapat korabeli relikviáiból." Utána az ünnepi díszvacsora következik, amelyen a résztvevőket köszönti és megajándékozza T. Csaba, az ETO elnöke; Borkai Zsolt, Győr polgármestere és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke; Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, továbbá az ETO 100 Baráti Kör.

"A legendák köszöntése a Ferencváros elleni NB I-es mérkőzés előtt a centerpályán fejeződik be" - folytatja Horváth Cs. Attila. "A mérkőzésre soha nem látott mértékben fogynak elővételben a jegyek, így biztos, hogy több mint tízezer néző lesz a lelátókon, de elképzelhető, hogy telt ház, tizenhatezer szurkoló fogadja majd a pályára lépő csapatokat". A felfokozott érdeklődés valószínűleg annak is köszönhető, hogy az OTP Bank Ligában listavezető Győri ETO FC akár vasárnap megszerezheti története negyedik bajnoki címét, amennyiben legyőzi a Ferencvárost, a második helyezett Videoton pedig vereséget szenved a címvédő Debrecen vendégeként.

Szintén nagy ünneplésre készülnek a Ferencváros elleni rangadó szünetében, amikor a klubvezetés a gyepen köszönti a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát, amely egy nappal korábban játssza a Bajnokok Ligája-döntő visszavágóját Veszprémben, s jó esélye van a történelmi, első nemzetközi sikerére, mivel háromgólos előnnyel várja a második felvonást a norvég Larvik ellen.

Pintér Attila, a Győri ETO FC vezetőedzője szerint számukra most nincs fontosabb, mint a Ferencváros elleni vasárnapi rangadó: "Nagyon jó játékosokból álló remek csapat érkezik hozzánk. Eltiltott játékosunk nincs, de vannak gondjaink, Koltai Tamás például szerdán részleges térdszalagszakadást szenvedett. Velünk ellentététben a Ferencváros pihenhetett hét közben, igaz, mi is több játékost pihentettünk a kupamérkőzésen.

Kiváló hangulatra, jó mérkőzésre számítok, amelyen mi szerezzük meg a győzelmet" - mondta Pintér Attila. A Győri ETO 109 éves történetében idén először fordulhat elő, hogy a csapat duplázik, azaz bajnoki címet szerez és megnyeri a Magyar Kupát is ugyanabban az évben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.