Újabb büntetések

"Cigányozás, gyalázkodás" - Fradi 400 ezer, Honvéd 400 ezer, az MLSZ nem tágít

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága egyaránt 400 ezer forintra büntette a Budapest Honvédot és a Ferencvárost a két csapat keddi bajnoki mérkőzésén történt szurkolói megnyilvánulások miatt.

2013.04.17 21:47MTI

Az MLSZ honlapjának szerdai beszámolója alapján a hazai csapat szurkolói a 34. és a 93. percben tömegesen sportszerűtlen, diszkriminatív módon gyalázták az ellenfelet, a vendég zöld-fehérek szektorában pedig szintén a mérkőzés azonos időszakában hangzott fel "cigányozás".

Az összecsapáson Marco Rossit, a Honvéd edzőjét elküldték a kispadtól, mivel összeszólalkozott Iványi Zoltán játékvezetővel, a szakember írásbeli megrovásban részesült. A zöld-fehéreket a múlt szombati, Siófok elleni összecsapásuk miatt is megbüntették, szintén 400 ezer forintra, ugyanis a drukkerek "minősíthetetlen stílusban gyalázták" a Kispestet és az Újpestet.

A fegyelmi bizottság az Egert, mint visszaesőt Vojtekovszki Csaba és Kövesfalvi István edzőkkel szembeni pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért kétszer 300 ezer forintra büntette. Az OTP Bank Ligában kiállított játékosok közül Orozco Alvarez Daniel (Lombard Pápa Termál FC), Fehér Zoltán (Szombathelyi Haladás) és Fiola Attila (MVM Paks) is egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.