Három és fél millió forintos pénzbírság

MLSZ: nem büntetik zárt kapus mérkőzéssel a Ferencvárost

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága úgy döntött, hogy "mellőzi" a Ferencvárossal szembeni június 30-ig felfüggesztett zártkapus büntetést, amelyet az Újpest elleni derbin történt kihágások miatt szabott ki a zöld-fehér klubra.

2013.04.04 13:07MTI

 Az MLSZ csütörtöki tájékoztatása szerint ugyanakkor a kétmillió forintos pénzbírságot három és fél millióra emelte, ugyanis a súlyos rendezői hiányosságok, helyenként szándékos szabályszegések, valamint a hazai szurkolók által bevitt pirotechnikai eszközök használata és bedobálása veszélyeztette a drukkerek, illetve a játékosok testi épségét is. Az MLSZ a mostani döntés kapcsán hangsúlyozta, nem szeretné a sportszerű szurkolókat egy lehetséges zárt kapus mérkőzéssel büntetni, azt csupán legvégső eszköznek tekinti, mivel ez az egyik legsúlyosabb szankció, ami nem szolgálja a labdarúgás érdekeit.
   
A büntetésekből befolyt összeget az MLSZ az egészségügyileg vagy szociálisan rászoruló volt labdarúgókat támogató Focisegély Alapítvány számlájára utalja.
   
A március 10-i fővárosi derbit - amelyet a hazaiak egy utolsó pillanatban szerzett góllal 2-1-re nyertek meg - kölcsönös "üzengetés", sértegetés és petárdadobálás előzte meg. A második játékrész megkezdése csúszott a szurkolók pályát körülölelő görögtüzes koreográfiája miatt, az újpesti fanatikusok pedig szektorukban egy nagyobb tüzet gyújtottak, melyet feltépett székekkel "tápláltak".
   
A hazaiaktól Julian Jennert, a vendégektől pedig Kabát Pétert dobálták meg szögletrúgás közben. Solymosi Péter játékvezető először az utóbbi esetet követően, a 81. percben mondatta be, hogy ha folytatódik a rendbontás, lefújja az összecsapást.
   
A rendbontás miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága korábban egymillió forintra büntette az Újpestet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.