Kivetítőharc

Magyar-román kivetítőkön, de hol? - Szurkolás vagy fesztivál, drukkerek vagy MLSZ?

Az utolsó remény is elszállt, már biztos, hogy a magyar-román Vb-selejtezőt zárt kapuk mögött rendezik. De egyáltalán nem mindegy, a szurkolók hol nézik a találkozót.

Amikor az elsőfokú döntés megszületett a zárt kapus meccsről, szinte perceken belül eldöntetett: a válogatott szurkolói csoportja a Puskás Ferenc Stadion mellett fogja végigizgulni, drukkolni a találkozót, természetesen kivetítő előtt. A cél egyértelmű: segíteni csapatunknak úgyis, hogy a lelátók üresen maradnak, de legalább beszűrődjön a Dózsa György útról a 12. játékos hangja. Dzsudzsák Balázsék ugyanis nem lehetnek egyedül egy ilyen meccsen, a tét hatalmas, az ellenfél ősi, a győzelem létszükség.

A Carpathian Brigade nevű szurkolói csoport – mely Amszterdamtól Andorrán át Isztambulig kíséri a gárdát, és felelős a hazai találkozókon is a hangulatért – nem hagyja magára együttesünket, a facebookon többezren jelezték, csatlakoznak a rendezvényhez. A meccs előtt koncertek, a találkozó kivetítőn, és ismerve a drukkereket: 90 percen keresztül szól majd a ria-ria-Hungária, mely eljut a pályán lévő magyar labdarúgókig is!

A szurkolók rendezvénye

Jó esetben a Magyar Labdarúgó Szövetség - mely mint tudjuk, hagyományosan a szurkolói érdekeket tartja mindig és minden körülmények között szem előtt - támogatásáról biztosította volna a drukkereket, esetleg besegített volna a rendezvény megszervezésében, stb. Ehelyett a szövetség egy másik helyszínre egy másik esemény szervezésébe kezdett.

Mint a ma.hu által is közölt sajtóközleményből kitűnik, a szervező Magna Cum Laudéval és büfékkel várja a drukkereket. Mindezt az 56-osok terére, amely jó egy kilométerre van a Puskás Ferenc Stadiontól. Bármekkora tömeg is gyűlik össze itt, hangjuk aligha hallatszódik el a pályáig.

Az MLSZ rendezvény plakátja

Természetesen a kivetítős, fesztiválszerű meccsnézésnek rendkívüli hangulata van, átélhettük Vb-ken, Eb-ken, és ha válogatottunk mondjuk Spanyolországban lépne fel, az 56-osok terén szervezett közös szurkolás tökéletes ötletnek is bizonyulna.

De mivel egy kilométerrel arrébb, üres lelátók előtt kell pályára lépniük Szalaiéknak, egy finoman fogalmazva is sorsdöntő találkozón, akkor talán minden segítséget megérdemelnének a srácok az adott körülmények között.

A Szövetség sajnálatos módon ezúttal nemcsak a szurkolók érdekeit hagyta figyelmen kívül - lásd még válogatott jegyárak, hétfő délutáni bajnoki meccsek, stb. - hanem csapatunk szempontjából is hibás döntést hozott. Aki pedig nem hiszi, hogy stadionon kívül is lehet szurkolni és segíteni szeretett együttesünknek, annak álljon itt a Fenerbahce szurkolóinak példája.

Természetesen vérmérséklete szerint ki-ki eldöntheti, hol nézi végig a találkozót, a Dózsa György úton, az 56-osok terén, vagy esetleg otthon. Egy biztos, csapatunkra rendkívül kemény meccs vár, ahol álmaink beteljesüléséért a győzelemért kell harcolni. Ehhez, valljuk be, nem árt a 12. játékos hangja, mely végig űzi-hajtja Egervári Sándor csapatát. És ez a hang egy kilométer távolságból sajnos aligha segíthet...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.