Magyar válogatott

Magyar-román: fesztivált szeretne az MLSZ az Ötvenhatosok terén

Óriáskivetítőkön lehetne követni a meccs eseményeit.

2013.03.13 14:41MTI

Fesztivált szervez a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azon szurkolók számára, akik az Ötvenhatosok terén közösen szeretnék megnézni a románok elleni, jövő pénteki világbajnoki selejtezőt, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése értelmében zárt kapuk mögött rendeznek meg a Puskás Stadionban.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a drukkereket a büfék mellett óriáskivetítők várják Budapest egyik legnagyobb közterén. A program már jóval a mérkőzés előtt elkezdődik, 19 órától a Magna Cum Laude zenekar ad koncertet. A meccs 20.30 órakor kezdődik.



A részvétel mindenki számára ingyenes. Az MLSZ partnere, a Magyar Telekom jóvoltából az óriáskivetítőhöz legközelebbi helyekre SMS-regisztrációt követően lehet bejutni. Ehhez a FOCI szót kell elküldeni SMS-ben a +36 30 3030987-es, nem emelt díjas telefonszámra. Az első 3500 regisztráló a színpadhoz és a kivetítőhöz közel nézheti végig az eseményeket. Minden regisztrációval két-két szurkoló léphet be a kiemelt területre.

A FIFA fegyelmi bizottsága januárban a tavaly augusztusi, Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen történt sorozatos szabálysértések miatt büntetett. A hazai szurkolók egy csoportja ugyanis antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a találkozón. Az MLSZ-re a zártkapus büntetés mellett 40 ezer svájci frankos bírságot is kiszabott a fegyelmi testület.

A FIFA végrehajtó bizottságának döntését a szövetség fellebbviteli bizottsága február 5-én megerősítette, ezért fordult az MLSZ a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), azt kérve, hogy az eljárás lefolytatásáig függessze fel a FIFA-ítélet hatályba lépését. A CAS kedden elutasította a kérést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.