Gyeplabda és röplabda remények

Olimpiai kvóták csapatsportágakban

Hétvégén két csapatsportágban is újabb olimpiai kvóták keltek el. Gyeplabdában Aucklandban hat férfi csapat harcolt egyetlen pekingi helyért a világ kvalifikációs torna egyik csoportjában.

2008.02.15 11:31MOB

A döntő Új-Zéland és Argentina között 2-2-es döntetlennel fejeződött be, majd a büntetők során sikerült 3-2 arányban megszereznie a győzelmet az új-zélandi gárdának. Így 2004 után ismét indulhat Új-Zéland az ötkarikás játékokon. Már csak két hely szabad a pekingi olimpiai mezőnyben.
 
Röplabdában az afrikai földrész férfi csapatai selejteztek az olimpiai játékokra. Durbanban a két selejtező csoport legjobb két-két gárdája került az elődöntőbe. Itt Algéria öt játszmában, nagy csatában búcsúztatta 2004. olimpiai résztvevőjét a tunéziai válogatottat. A másik ágon Egyiptom Kamerunon át jutott a fináléba. 

A döntőben is öt játszmában dőlt el az olimpiai kvóta sorsa. Egyiptom nyerte az első két játszmát, amelyet Algéria kiegyenlített. A mindent eldöntő ötödik játszmát az egyiptomiak nyerték 15-9 arányban. Egyiptom utoljára a 2000-es játékokon Sydneyben képviselte az afrika földrészt. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.