Birgit Fischer nem lesz ott Pekingben

Kihagyja az Olimpiát a sportág nagyasszonya

Nem indul el élete hetedik olimpiáján a kajak-kenu sport legendás alakja, Birgit Fischer.

2008.02.07 12:44MTI

A nyolc olimpiai bajnoki címmel büszkélkedő német klasszis minden olimpiáján legalább egy aranyérmet nyert. Bár korábban Birgit Fischer felvetette azt a lehetőséget, hogy elindul Pekingben, végül kihagyja a nyári olimpiai játékokat. „Nem indulok Pekingben, ez végleges döntés” – nyilatkozta a 45 éves versenyző a német sporthírügynökségnek (SID).
 
„Sokáig gondolkodtam a folytatáson, és nem volt könnyű elhatároznom magam.” Fischer már a 2004-es olimpia előtt is visszavonult, ám az athéni játékokra visszatért, és sikerült újabb aranyéremet szereznie. A kajak-kenu sportág egyik legnagyobb alakja már az 1980-as moszkvai olimpián is részt vehetett. 

Fischer minden olimpián, ahol elindult, nyert legalább egy aranyérmet ,1988-ban és 2000-ben duplázni is tudott. Nyolc aranya mellett négy ezüstérme is van. A német klasszis pályafutása során 27 világbajnoki győzelmet ünnepelhetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.