Laser világbajnokságát

Újabb Vb olimpiai kvótákért

A Laser hajóosztály világbajnokságát rendezik meg Terrigalban. A 2007-es portugáliai világbajnokságon 29 olimpiai kvótahely már gazdára talált, s Kína is indíthat sportolót a játékokon.

2008.02.07 15:49MOB

A 40 fős olimpiai mezőnybe így 10 hely még kiadó. Ezért a 10 helyért ül hajóba 57 ország 160 laseres versenyzője. Közülük 27 nemzet reménykedik, hogy odaér a pekingi mezőnybe. 

A világbajnokságon 14 futamot terveznek, s Magyarországról Berecz Zsombor és Fazakas György próbálkozik meg az utolsó lehetőséggel, hogy kvótát szerezzen. Az első futamot február 7-én rendezik. 

A kvótára pályázó nemzetek Magyarország mellett: 

Barbadosz, Bulgária, Kolumbia, Dominikai Köztársaság, Guatemala, India, Írország, Virgin-szigetek, Japán, Korea, Litvánia, Luxemburg, Malájzia, Montenegró, Délafrikai Köztársaság, Oroszország, Szingapúr, Szerbia, Svájc, Thaiföld, Trinidad és Tobago, Egyesült Arab Emirátusok, Ukrajna, Venezuela, Zimbabwe

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.