600 közös drukker

Együtt szurkol Észak-és Dél-Korea Pekingben

Úgy tűnik, a sport képes békét, de legalábbis enyhülést hozni a háborús felek között is. Az olimpiai eszme pedig csodákra lehet képes.

2008.02.05 10:56ma.hu

A két Korea bejelentette ugyanis a minap, hogy közösen hatszáz szurkolót küld az idei ötkarikás játékokra, hogy együttesen buzdítsák a két ország sportolóit, csapatait – közölte a JoongAng Ilbo nevű napilap. 

A megállapodás az észak-koreai Kaesong városban született. A két ország első találkozója volt ez azóta, hogy a déli államban a konzervatív Lee Myung-bak megnyerte az elnökválasztást még decemberben. 

A szurkolók két csoportban érkeznek a helyszínre. Az első egység – 150 északi és 150 déli – a megnyitóünnepély idejére toppan be a kínai fővárosba, míg további 150-150 drukker a játékok felénél csatlakozik hozzájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.