A Nagy Faltól a Tiltott Városig

Megszépül az Öreg Peking

Az elmúlt évtizedben, de különösen 2001-óta, mióta Peking megkapta a XXIX: Nyári Olimpiai Játékok rendezési jogát, a város nemcsak a sportesemény tökéletes lebonyolítására készül.

2008.02.01 08:36MOB

A kormány gondos tervei alapján dollármilliókat fordítottak az „Öreg” Peking megszépítésére, megújítására, a kulturális és történelmi örökség ápolása jegyében. Kínában a világörökség hat kiemelt helyszíne található. Elsősorban ezek rendbehozatalára törekedtek, de a további csaknem száz, úgynevezett nemzeti kincset is igyekeztek megszépíteni. 

Az ország első számú látványossága a kétezer éves múltra visszatekintő, mintegy hatezer kilométer hosszú, NAGY FAL. Az 582 évvel ezelőtt létrehozott TILTOTT VÁROSBAN lévő renovált WUYING HALL csak a múlt év szeptemberétől áll nyitva az érdeklődők előtt. Az ÉG TEMPLOMA 1420-ban, hatalmas park közepén épült, s Peking kincse lett. 

A NYÁRI PALOTA, a város központjától 12 kilométerre fekszik. Az egykori császárok a XV. századtól kezdve három évtizeden át itt töltötték a nyarat. A palota szomszédságában épült FOXIANG TEMPLOM újjáépítését az elmúlt évben fejezték be, ötven millió juant költöttek rá. 

A világörökség híres helyszínei Peking látványosságai. Az olimpiai turisták számára is bizonyítják majd az ország gazdag kultúráját és egyedülálló hagyományait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.