Meghódította Prágát

Nagy lépés Peking felé - Szász Emese Világkupa-győztes

Újabb nagy lépést tett az olimpiai részvétel felé vezető úton Szász Emese azzal, hogy megnyerte a hétvégi prágai női párbajtőr Világkupa-versenyt.

2008.01.28 08:28MOB

A szakág jelenlegi legjobb magyarja, aki már ezt megelőzően is a közvetlen élcsoportban volt a kvalifikációs ranglistán, tovább erősítette pozícióját: a múlt heti, budapesti Westend Grand Prix megnyerése után ismét a legeredményesebbnek bizonyult. 

A fináléban azt a francia Laura Flessel-Colovicot győzte le (15-12), akit egy hete az elődöntőben vert meg. Ezúttal a döntőbe kerülésért a kínai Cao Yulian ellen nyert (15-10), egy körrel korábban az észt Irina Embrichet (10-9) búcsúztatta, a 16 között pedig Nagy Tímeán (14-5) jutott túl. 

A második legeredményesebb magyar párbajtőröző egyébként éppen a kétszeres olimpiai bajnok, 2006-ban vb-aranyérmes Nagy volt, ő a 12. helyen zárt. Cao mellett az olasz Cristiana Cascioli vehetett még át bronzérmet. A viadalon 151-en indultak.

Férfi párbajtőr csapat Világkupa győzelem Kuwait Cityben 

A magyar férfi párbajtőrcsapat Boczkó Gábor, Imre Géza, Kovács Iván, Kulcsár Krisztián összeállításban ismét remekelt. Mint ismeretes az elmúlt hétvégén a dobogó második fokára állhattak fel. 

A mostani kuwaiti verseny hétvégén pedig a legfényesebb medált szerezték meg. A döntőben egy tussal bizonyultak jobbnak a német válogatottal szemben (12:11). A nagy riválisok a franciák a 9. helyet tudták megszerezni, az olaszok pedig akárcsak a múlt héten a harmadik helyen zártak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.