11-12 magyar vívó lehet ott az Olimpián

Ámokfutás Pekingért

A hét végén folytatódtak a vívók kvalifikációs versenyei, vagy ahogyan Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bjanok, a párbajtőrvívók kapitánya megfogalmazta "ámokfutása", a pekingi részvételi jogért.

2008.02.05 10:53MOB

Az indulás jogát meghatározó világranglistát március 31-én, nyolc hét múlva zárják le. Az újabb versenyek előtt Kovács Tamás, a MOB sportigazgatója a vívók korábbi kapitánya, a szövetség igazgatója így értékelte a magyar versenyzők pillanatnyi helyzetét. 

Férfi kard: A világbajnok csapat Athénben szerzett második helyével megerősítette pozícióját az élbolybann. A kiemelkedő francia gárda mögött jelenleg hat csapat pályázik öt helyre. A hét végi budapesti Gerevich, Kovács, Kárpáti emlékverseny majd Plovdiv következik, és a végén a legfontosabb Algír, aminek eredménye mindenképpen számít. 

Férfi párbajtőr: A csapat olimpiai részvétele csaknem biztos, 99 százalékban véglegesnek tekinthető. 

Női tőr: Részvételük, ha nem is annyira biztos, mint a férfi párbajtőrözőké, de nagyon bíztató. 

Női párbajtőr: Csupán egyéni verseny szerepel a műsoron. A hátralévő hat verseny még több változást hozhat, s így a jelenleg nagyon jól álló Szász Emese sem mehet teljesen biztosra. Nagy Tímea kezdi visszanyerni régi küzdőkedvét és formáját. Könnyen lehet, hogy a Roch elnök által kilátásba helyezett szabadkártya nélkül eljut Pekingbe. 

Női kard: Nagy Orsolya az európai zónaversenyeken bebiztosíthatja részvételét. 

Férfi tőr: A női kardozóknál kisebb az esélyük, de... 

Mindez tehát összességében azt jelenti, hogy Kovács Tamás sportigazgató, a vívósport korábbi szakvezetőjének véleménye szerint tizenegy-tizenkét magyar vívó és három tartalék ott lehet Pekingben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.