Digitális szomszéd-konform köztéri buli!

Downtown Fantasy 3 - koncertek, csendiszkó a Szabadság téren!

A jövő audio-vizuális csatornái a Szabadság téren: Koncertek, fejhallgatós csendiszkó, futurisztikus parkmozi június első péntek-szombatján. A Szabadság tér idén harmadik alkalommal két estére valóban a jövő városát mintázza, szomszédokat este 10 után sem háborgató köztéri eseményekkel.

2009.05.27 16:10ma.hu

A péntek a zene és a tánc színtere egyszerre kétféle, fejhallgatón élvezhető muzsikával, szombaton pedig a koncertek után fejhallgatós mozi-piknik várja a városban kószálókat, izgalmas programok után sóvárgókat. A koncertek mindkét napon még világosban, fél hatkor kezdődnek. Pénteken az IL18 zenekar indít, majd jönnek a vidám, jamaikai táncritmusok az Irie Maffia, és a Pannonia Allstars Ska Orchestra interpretálásában.
 
Ezután a tér egy része köztánctérré alakul – ahol egy időben többféle stílus szól, mégsincs hangzavar. 

A zene élvezetéhez szükséges fejhallgatóval felszerelt sok száz táncos lepi el a lemezjátszóteret: ránézésre egy táncparkettnyi DJ a belváros egyik legimpozánsabb terén, érzésre az otthoni szabad zeneválasztás élményével megédesítve – a friss levegőn. Itt békésen megfér elektronikus és nosztalgikus irányultságú downtown-fantáziáló. 

Két választható csatornán hat ős-rádiós, vidámhangulat-keltő DJ pörgeti a lemezeket hajnali négyig. Waxman, Vida G, Marvin neo electronico breakes mintás csemegékkel, a második csatornán Sanyi, Káosz és a Londonból frissen-recsegő lemezekkel hazatért Mikusz 60-as/70-es évek magyar beat és külföldi liberation funk, soul, disco gyöngyszemekkel csábít az adott frekvenciára.
 
Szombaton kicsik és nagyok, családok és baráti társaságok nagy kedvence, a Zuboly együttes etno-jazz-hop dalai és szabad feldolgozásai töltik meg a teret, majd a Kiscsillag, és a Quimby koncertje fokozza tovább a hangulatot. Az utána következő fejhallgatós mozi az autós- és kertmozik emlékét eleveníti fel és újítja meg.
 
Éjjel 11-től 2 vásznon több film pereg – a kult művészfilmektől a friss közkedvelt slágerfilmekig – angol felirattal. Ha lemaradtál a filmszemlés filmekről, itt az alkalom, hogy hajnali kettőig néhányat bepótolj!

Downtown Fantasy III
 
június 5.péntek 17.30-04.00: koncertek + párhuzamos dj-kapcsolás június 6. szombat - 17:30-02.00: koncertek + futurisztikus parkmozi 

A fejhallgatóért letétbe feltétlen legyen nálad személyi okmány! 

Programok: 
09.06.05. péntek 17.30-19.00 IL 18 
19.00–20.30 Irie Maffia 
20.30–22.00 PASO: Pannonia Allstars Ska Orchestra 
23.00–04.00 Csendiszkó 

1. csatorna: – neo electronico breakes mintás csemegék Waxman 
2. csatorna: – 60-as/70-es évek magyar beat és külföldi liberation funk, soul, disco Sanyi 

2009.06.06. szombat: 17.30-19.00 Zuboly

19.00–20.25 Kiscsillag 
20.30–22.00 Quimby koncert 
23.00-02.00 Csend-Mozi

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.