Bryan Adams és Santana után újabb híresség!

Jön a sztár! Simply Red a Kapcsolat koncerten!

Bryan Adams, Santana, Lionel Richie, Sting, Pink vagy épp Elton John, igaz nem ebben a kronológiai sorrendben, de mindannyian szórakoztatták már a Kapcsolat koncertek alkalmából azt a pár százezer összegyűlt embert.

2009.05.26 17:25ma.hu

Európa egyik legnagyobb zenei eseményének, az immáron hagyományosnak számító június végi Kapcsolat koncertnek idén is az Ötvenhatosok tere ad helyet, ahová a szervezők ismételten több százezer érdeklődőt várnak. A nagyszerű élményről a legkorszerűbb technika, a kitűnő képminőségű kivetítők és a legjobb hangtechnika mellett az este főszereplője, az eddig 50 millió lemezt értékesítő Simply Red együttes, valamint a 2008-as Megasztár győztese, Király Viktor gondoskodik. 

A Simply Red zenekar új albuma 2008 novemberében jelent meg Greatest Hits címmel, mely dupla CD-n tartalmazza a 25 legnagyobb Simply Red slágert, valamint az új kislemezt, a Go Now-t. Mick és együttese az album megjelenését 2008. december 3-án teltházas koncerttel ünnepelte a londoni 02 Arénában. 

Ez a koncert egyben előfutára a Greatest Hits világturnénak is, mely 2009 februárjában indul, és a tervezett 2 év alatt rajongók millióit fogja megörvendeztetni Ázsiában, Ausztráliában, Dél-Amerikában, az Amerikai Egyesült Államokban és Európában is.

Mick Hucknall 1984-ben alapította a Simply Red-et, miután előző, punk zenekara felbomlott. Ő a zenekar énekese, de a legtöbb dalnak ő a szerzője, emellett számos zenei díj tulajdonosa is. A zenekar frontembere Mick Hucknall azt vallja, a Simply Red zenéjét az tartja frissen, hogy nem hódolnak be annak, amit éppen korabelinek neveznek, sem annak, ami a múltban volt trend.
 
A zenekar tagjai: 
Mick Hucknall – ének, Ian Kirkham – billentyű és szaxofon, Kenji Suzuki – gitár, Dave Clayton – billentyű, Pete Lewinson – dobok, Steve Lewinson – basszusgitár, Kevin Robinson – trombita és fuvola, Sarah Brown – vokál, Dee Johnson – vokál. 

2007-ben Hucknall bejelentette, hogy 25 év után a Simply Red együttes feloszlik.
 
Az utolsó világkörüli koncertturnéra 2009-2010 folyamán kerül sor. Mick Hucknallnak 2008-ban jelent meg első szólóalbuma “Tribute to Bobby” címen, amellyel Bobby “Blue” Bland blues énekes előtt tiszteleg.
 
Simply Red a Kapcsolat koncerten - 56-osok tere (Felvonulási tér)
2009. június 27., szombat, 20.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.