A mester ismét szabadtéri koncertet ad!

Plácido Domingo megerősítette: énekel Pécsen!

Plácido Domingo legújabb párizsi bemutatója alkalmából a magyar nagykövetségen rendeztek fogadást kedden este a világhírű operaénekes tiszteletére. A mester megerősítette: augusztus 3-án ismét szabadtéri koncertet ad Pécsen az Operalia nemzetközi énekverseny gálaműsorában.

2009.05.21 15:10MTI

Az operaénekes a Cyrano de Bergerac című opera bemutatójára érkezett Párizsba, amelynek címszerepét énekli a Théatre du Chatelet-ban. A kevesek által ismert Franco Alfano-mű bemutatója óriási sikert aratott: a mestert többször tapsolták vissza, csakúgy, mint tavalyi pécsi fellépésén.
 
Többek között ez utóbbi tapasztalat miatt választotta az énekes Magyarországot az 1993-ban általa életre hívott Operalia nemzetközi énekverseny helyszínének, amIre London, Moszkva és Monaco is pályázott - emlékeztetett Magony Zsolt, a Megakoncert társproducere, Plácido Domingo magyarországi fellépéseinek szervezője. 

Domingo döntésében az is fontos szerepet játszott, hogy Pécs 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa lesz. Ugyanakkor azt is fontosnak tartja, hogy Budapest is képviseltesse magát a nemzetközi énekversenyben, amelyet először rendeznek Közép-Európában. Az Operalia középdöntőjét így Pécsett, a döntőt pedig Budapesten rendezik meg idén nyáron.
 
Az énekversenyen folyamatosan jelen lesz Domingo, aktívan részt fog venni a versenyzők felkészítésében, valamint ő dirigálja a verseny döntőjét augusztus 1-jén a Magyar Állami Operaházban. 

A fogadáson Domingo kiemelte: nagy rajongója a magyar operaénekeseknek, Rost Andreának, Marton Évának, Ilosfalvy Róbertnek. Arra is emlékeztetett, hogy tavaly Québecben Szemerédy Károly volt az Operalia harmadik helyezettje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.