Szenzáció a Szegedi Nemzeti Színházban!

Operarajongók figyelem! José Cura és Rost Andrea Szegeden!

A világhírű argentin tenorral, José Curával és a népszerű magyar lírai szopránnal, Rost Andreával is találkozhat az operarajongó közönség áprilisban a Szegedi Nemzeti Színházban - hangzott el a teátrum műsorát bemutató sajtótájékoztatón.

2009.04.01 17:30MTI

José Cura, aki az előző évadban Verdi Otellójának címszerepében aratott hatalmas sikert Szegeden, ezúttal április 28-án és 30-án Puccini Toscájának Cavaradossijaként tér vissza a Tisza-parti városba. A tenor partnere Tosca szerepében Sümegi Eszter lesz - közölte az operát dirigáló Pál Tamás. 

A szegedi társulat a magyar színházi életben egyedülálló produkcióra készül: április 24-én Berlioz Faust elkárhozása című operáját állítják színpadra Juronics Tamás rendezésében. 

A francia nyelvű darabot 65 tagú kórussal, nagy létszámú zenekarral és nagyszerű énekesekkel játsszák, a címszerepet Wendler Attila és László Boldizsár alakítja majd - közölte a rendező, aki szerint a darab cselekménye nem annyira hangsúlyos, így fontos szerep jut majd a látványnak, ehhez nyújt segítséget a jelmezeket és a díszleteket tervező Kentaur. 

A Kisszínházban mutatják be április 17-én Lőrinczy Attila Balta a fejbe című tragikomédiáját. Tasnádi Csaba rendező úgy véli, hogy a bűnügyi híradás nyomán született III. Richárd-parafrázis nem biztos, hogy osztatlan közönségsikert arat témaválasztása és problémafelvetése miatt. 

A sajátos humorú műben sok szó szerinti vagy utalásszerű idézet hangzik el Shakespeare drámáiból és a magyar irodalom nagyjaitól - tudatta a rendező.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.