Szenzációk várhatók a Budapesti Nyári Fesztiválon!

Sztárok, musical és operabemutatók a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadon!

Randevú szlogennel indul június elején a Budapesti Nyári Fesztivál! A Fesztivál idén is több helyszínen várja Önt színes programjával, több mint 100 programmal! A fesztivál minden évben színes kínálattal és változatos, egyedi programokkal várja közönségét.

2009.03.11 15:00ma.hu
Részlet az Evitából (Berkes Gabriella)

" Randevú!" szlogennel indul június elején a Budapesti Nyári Fesztivál! A Fesztivál idén is több helyszínen várja Önt színes programjával, több mint 100 programmal! A fesztivál minden évben színes kínálattal és változatos, egyedi programokkal várja közönségét.
 
A műfaji kínálat is évről évre egyre sokszínűbb, valamint új helyszínekkel is bővült a fesztivál, immár programokat kínálnak a Szent Margit Kolostor Romoknál és a Víztoronyban is.
 
Az operától a meseszínpadig, a musicaltől a prózai bemutatókig! 

Kiemelkedő produkciók a Margitszigeten

Andrew Lloyd Webber –Tim Rice: Evita 
Izgalmas és látványos musical
 
A népszerű musicalt a margitszigeti közönség 2009. június 26-án és július 3-án, pénteken nézheti meg látványos feldolgozásban a Győri Nemzeti Színház és a Szabad Tér Színház közös előadásában. Eva Peron személyét, Webber és Tim Rice műve is segítette a halhatatlanná válásban. 

A zeneileg is izgalmas musical, nagy kiállításban kel életre a Margitszigeti Nagyszínpadon és felcsendül a jól ismert dal is: „Ne sírj értem, Argentína”! 

Főszerepben: Berkes Gabriella, Forgács Péter és Tunyogi Bernadett

László Boldizsár

Verdi: Aida 
Nagyszabású operabemutató 

Új rendezésben, bemutatóként kapott helyet Verdi legismertebb, legkedveltebb operája az Aidát, három alkalommal láthatja a színház közönsége. 

Az Aida, a világ legnagyobb szabadtéri színpadainak operája, melyet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a nemzetközileg elismert színházi rendező, Viktor Rizsakov állít színpadra. 

A nagy létszámú zenekar karmestere Kocsár Balázs, a kórus és tánckar, a szigeti méreteket, igényeit követi, valamint a főszerepekben külföldi kiválóságokat láthatunk és hallhatunk.

A monumentális színházi előadás a Szabad Tér Színház egyik legnagyobb és egyben legígéretesebb bemutatója lesz! 

Színpadra állítja: Viktor Rizsakov, főszerepben: Annalisa Carbonara és Francesca, Provvisionato, Mikhail Agafonov és Salvo di Salvo. 

William Schwenck Gilbert - Arthur Sullivan: A királynő kalózai
 
Mozgalmas és mulatságos operett 

Izgalmas előadás a 2009. augusztus 7-én és 8-án a Margitszigeten bemutatásra kerülő a híres szerzőpáros, Európa számos színházában sikeres, közönség által nagyon szeretett, kedvelt darab, melyet Varró Dániel szellemes fordításában, szövegeivel élvezhet a színház közönsége. 

A darab a magyarországi, szegedi ősbemutatót követően, két alkalommal kerül a Margitsziget nagyszínpadára a Szegedi Nemzeti Színházzal közösen. 

W. S. Gilbert és Arthur Sullivan a viktoriánus A The Pirates of Penzance bemutatója 1879-ben volt New Yorkban, majd 1880-ban, Londonban, hatalmas sikerrel. 1981-ben a Broadway-n újra felfedezték, 787 előadást ért meg, és a világ számos színháza az óta is műsoron tartja. 

Főszerepben: László Boldizsár, Rácz Tibor és Kónya Krisztina

Puskás Peti is szerepel a Szeánsz-koncert Freddie Mercury emlékére című produkcióban

Egy bohém rapszódiája”
Szeánsz-koncert Freddie Mercury emlékére 
Rendhagyó és látványos koncert Queen-dalokkal!
 
A rockzene közel fél évszázados történetének kimagasló jelentőségű énekesét és dalszerzőjét, Freddie Mercury-t ünnepeljük augusztusban a Margitszigeten! Magyar nyelven szólaltatjuk meg a legenda legcsodálatosabb dalait, egy kifejezetten erre a feladatra összeállt sztárokat és fiatal tehetségeket felvonultató stábbal, melyben neves zenészek, énekesek és táncosok kapnak helyet. 

Az elmúlt évek bebizonyították azt, amit már rajongói a zenész életében vallottak, hogy Freddie műfajának egyszeri és pótolhatatlan alakja volt, egy igazi legenda. A zenész élete rövid volt, ám mégis egy teljes és értékes életművel ajándékozott meg minket. 

Egyedi és nagyszabású margitszigeti bemutatónkkal az énekes életművének kulcsszavait a „varázslatot és a csodát”, és Freddie Mercury személyét is meg szeretnénk idézni, magát az embert, aki 17 éve távozott, de dalaival még mindig köztünk él! 

Közreműködők: Serbán Attila, Szomor György, Varga Miklós, Zentai András, Tóth Gabi, Tóth Vera, Puskás Péter és Nagy Anikó

A Városmajori Szabadtéri Színpad az idei színházi évad legjobb előadásaival, új bemutatókkal valamint gyermekelőadásokkal várja közönségét egész nyáron. 

Ízelítő a Városmajori Szabadtéri Színpad programjából: Kölcsönlakás, Bérgyilkos a szomszédom, Indul a bakterház, Az ördög nem alszik, Boldogult úrfikoromban, Bonnie és Clyde, Dollárpapa, Tóték, Dekameron. 

Vendégjátékok és új bemutatók József Attila Színház vendégjátékaival és rendkívüli élményekkel a Budaörsi Játékszínnel! 

Váltsa meg most korlátozott számban kibocsátott bérletünket, március 31-ig, 25 % kedvezménnyel, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad kiemelt előadásaira! 

A bérletakcióba tartozik az Evita musical, az Aida opera és a „Szeánsz-koncert Freddie Mercury emlékére”. 

Teljes program: www.szabadter.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.