Ötvözi a jazz eleganciáját és virtuozitását!

Videó! Mike Stern Band koncert a Millenárison!

Mike Stern az elmúlt évtizedek kiemelkedő jazz gitárosa. A félelmetes technikával rendelkező művész szakma, a kritika és a közönség elismerését egyaránt kivívta.

2009.05.26 13:25ma.hu

Játékának egyedisége abban rejlik, hogy ötvözi a jazz eleganciáját és könnyed virtuozitását a rock energiájával és feszültségteremtő képességével.
 
Tanulmányai befejezése után 1976-tól két évig a Blood, Sweat & Tears együttesben játszott. 1981 nagy fordulópont volt az életében: Miles Davis ekkor hívta meg a zenekarába. A fantasztikus művésszel három albumot készített (We Want Miles, Man With The Horn, Star People) és rengeteget koncertezett, gitárszólóival nagy sikert aratva. 

A világhír ekkor kezdődött, s mai napig folyamatosan ível felfelé. Első szólólemezét 1985-ben készítette el, ezt azóta további 12 követte. A fúziós zene nagyágyúi mellett (tagja volt még a Steps Ahead-nek és a Brecker Brothers-nek), aktív kísérletezéssel eltöltött évtizedek után saját kompozícióira inkább a letisztultság, az egyszerű, de kifejező formák keresése a jellemző. 

Nemzedékének egyik legsikeresebb gitárosa: háromszor jelölték Grammy-díjra, a különböző gitármagazinok év végi szavazásain pedig két évtizede mindig ott van a dobogósok közt. Stern különféle muzsikusokkal már többször járt Magyarországon, s valószínűleg minden alkalommal új rajongókat szerez modern hangzású, letisztult, rockos beütésű zenéjével. Gyaníthatóan most is így lesz ez. 

Mike Stern: gitár 
Bob Franceschini: szaxofon
Tom Kennedy: basszusgitár
Dave Weckl: dob 

Stern világa letisztult, végtelenül muzikális, könnyen befogadható, ugyanakkor mégis rendkívül komplex zene. 

Mike Stern Band a Millenárison
Millenáris, július 9. csütörtök, 20.00
Forrás: Millenáris

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.