A tárlat kurátora mesél

Nyílik a Lenmechanika kiállítás - tárlatvezetéssel

A Lenmechanika kiállítás alkalmából az Ernst Múzeumban nyitó tárlatvezetést tart a kiállítás kurátora, Fenyvesi Áron július 17-én, csütörtökön 17 órakor.

2008.07.14 18:35ma.hu

A 2008-ban az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett Reneszánsz Év – 2008 keretében a Műcsarnok nagyszabású kiállítássorozatot szervezett 2008. június 21 – augusztus 31. között Na, mi van? Kortárs Magyar Művészeti Körkép címmel.

A több budapesti, valamint egy miskolci helyszínen, a hazai művészeti szcéna számos magán és közintézményének részvételével megrendezett kiállítás-együttes célja, hogy minél tágabb spektrumban vázolja fel a kortárs magyar művészet aktuális kérdéseit, problematikáit.

A program részeként már látható az Ernst Múzeumban a Lenmechanika című kiállítás a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület renedezésében.

A kiállítás a festészetnek és a táblakép formátumnak a magyar művészeti szcéna legfiatalabb generációinak munkásságában betöltött szerepével foglalkozik, illetve azokat a formai és elméleti problémákat vizsgálja, amelyek tovább tágíthatják a "fiatal" kortárs festészet kísérleti határait.

Mára egyre nyilvánvalóbban körvonalazhatóak azok a festészetként is felfogható tendenciák, amelyek a (len)vászon egyre inkább elmosódó konstrukciójába más médiumok/hordozófelületek tanulságait építik be.

Ezen alkotások és alkotóik számára ugyanolyan anyanyelv a rajz, az installáció, az akvarell, a konceptualitás és a plasztika, mint akár az olajképek vagy a fotó technikái.

A kiállított művek hívószavai az elmosódott műfajiság, valamint a helyspecifikusság, a kiállítás címében szereplő mechanika fogalom pedig a művek kísérletező és progresszív mivoltára szeretne rávilágítani.

Kiállítók:

Albert Ádám, Borsos-Lőrinc Lilla, Bodó N Sándor, Csákány István, Dénes Ágnes Dóra, Fischer Judit, Győrffy László, Halász Péter, Karácsonyi László, Kis Róka Csaba, Kokesch Ádám, Kovács Budha Tamás, Kupcsik Adrián, Navratil Judit, Rajzlap (Fodor János, Szörényi Beatrix, Mécs Miklós, Fischer Judit, Horváth Tibor, Josef Bolf, Eva Kotátková, Société Réaliste, Sugár János) Société Réaliste, Szabó Eszter, Szűcs Levente, Surányi Miklós, Tarr Hajnal, Tibor Zsolt, Uglár Csaba, Verebics Ágnes.

Kurátor: Fenyvesi Áron

Partnerintézmény: Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

A kiállítás a Reneszánsz Év - 2008 keretében, a Műcsarnok szervezésében megvalósult Na, mi van ? – Kortárs magyar művészeti körkép című programsorozat része.

A kiállítás augusztus 31-ig látható.

Helyszín: Ernst Múzeum (1065 Budapest, Nagymező u. 8).
Nyitva tartás: keddtől vasárnapig 11-19 óráig.

Tel.: (36-1) 341 4355,
e-mail: info@mucsarnok.hu
www.mucsarnok.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.