Program-kavalkád az ország számos pontján!

Ismerje meg egy lovagvár mindennapjait! - A Reneszánsz Év keretében

Izgalmas és színes program-kavalkáddal várja ezen a hétvégén is a Reneszánsz Év a kikapcsolódásra és művelődésre vágyókat az ország számos pontján. Az ozorai reneszánsz hétvégék alkalmával minden szombaton izgalmas felfedezőútra invitálják a Pipó várkastélyba látogatókat, ahol megismerkedhetnek egy igazi reneszánsz lovagvár mindenapjaival és ünnepeivel.

2008.07.11 18:12ma.hu - Fotó: okm.gov.hu

Izgalmas és színes program-kavalkáddal várja ezen a hétvégén is a Reneszánsz Év a kikapcsolódásra és művelődésre vágyókat az ország számos pontján.

Az ozorai reneszánsz hétvégék alkalmával minden szombaton izgalmas felfedezőútra invitálják a Pipó várkastélyba látogatókat, ahol megismerkedhetnek egy igazi reneszánsz lovagvár mindenapjaival és ünnepeivel.

Lesznek lovagi fegyverzetet és harcmodort bemutató lovagi tornák, valamint kulturális események, versek, táncok és színdarabok, és nem utolsó sorban gasztronómiai ínyencségek is.

A gyönyörű reneszánsz kastély felfedezésére a nyári időszak különösen alkalmas, hiszen a Balaton közelében, festői környezetben fekvő ozorai vár a tó partján nyaralóknak is remek hétvégi kikapcsolódásnak ígérkezik.

A kor hangulatát idéző programok mellett július 12-én „A Tánc reneszánsza” hétvégéjén reneszánsz táncbemutatóval, és az ExperiDance társulat 1001 év című világsikerű táncjátékával várják az idelátogatókat.

2008 júliusában 6. alkalommal adnak otthont Székesfehérvár barokk templomai a Harmonia Albensis komolyzenei koncertsorozatnak.

A látogatók körében nagy népszerűségnek örvend a Zenei nyár, mely számos neves művész és zenekar közreműködésével a zene gyöngyszemeit hozza el a templomok barokk falai közé.

A zene rajongói olyan nagy művészek és együttesek koncertjeit élvezhetik július 7-től hétfő esténkét, mint a Tomkins énekegyüttes, a Budapesti Bach együttes, Szamosi Szabolcs orgonaművész, vagy a Debreceni Kodály Kórus.

A 2008-as Zenei nyár kiemelt előadója Miklósa Erika operaénekesnő, aki július 28-án áriaestjével kápráztatja el a nagyérdeműt.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.