Reneszánsz Év és a Múzeumok Éjszakája

Múzeumok éjszakája: reneszánsz bor, reneszánsz élet, Tokaj reneszánsza

Idén, június 21-én kerül megrendezésre a már hagyományossá vált Múzeumok Éjszakája című rendezvény. Mint tudjuk ez az éjszaka más mint a többi.

2008.06.13 18:40ma.hu

Öt évvel ezelőtt könnyed nyári kikapcsolódást ígérve próbafesztiválként indult, de az idők folyamán sikertörténetté nőtte ki magát. Tavaly 235 ezren indultak éjszakai múzeum-túrára, a szervezők idén akár 270 ezer főre is számítanak. Hogy mi a varázsa? Talán a kellemes idő, az éjszaka titokzatos vonzereje, valamint az a számos program és kiállítás, amellyel egy-egy múzeum verseng a látogatók kegyeiért... 

Miért érdemes június 21-én feltétlenül betérni a városligeti Vajdahunyadvárba? Mert a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata által közösen szervezett éjszaka középpontjában az újonan nyílt "Reneszánsz bor, reneszánsz élet, Tokaj reneszánsza” című borászati- és fotókiállítás, valamint a Szent Iván Éj tüzeit életre hívó "Tűzfesztivál" áll. 

Jazz-, népzenei- és komolyzenei koncertek, reneszánsz divatsátor, lovagi torna, tűzmágusok, csónakos vártörténeti séta, virágnyelviskola, szerelmi varázslás, tárlatvezetések, borkóstoló, pirotechnikai látványshow Handle muzsikájára... Mindez csupán néhány címszó a páratlanul gazdag programkínálatból, amely ezúttal nem csak a Vajdahunyadvár udvarán és a Mezőgazdasági Múzeum épületében teszi perzselővé a hangulatot, hanem egy új helyszínen a Jáki kápolnában is! 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.