Múzeumok és látogatók ünnepe...

Gazdag programok a Múzeumok Majálisán!

Múzeumok Majálisa május 17-18-án - szombaton és vasárnap - reggeltől késő estig a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

2008.05.16 18:20ma.hu

A Múzeumok Majálisa minden évben közös ünnep: a múzeumoké, a látogatóké, fiataloké és idősebbeké, egyszóval mindenkié, aki múzeumbarát, vagy egyszerűen csak élvezi a sokszínű, tavaszi forgatagot, ahol közös élményeket, emlékeket gyűjthet.

Az idei, immár tizenharmadik Múzeumok Majálisán bemutatkozó intézmények nem műemléképületeikben, hanem sátrakban várják a Múzeumkertben azokat, akik érdeklődnek a titokzatos, érdekes közgyűjteményi munka rejtelmei iránt.

Az érdeklődők beszélgethetnek restaurátorokkal, művészettörténészekkel, közművelődési szakemberekkel, komolyan és játék közben is. Lesznek igazi műtárgyak és másolatok, ízelítő a jelen és közeljövő tárlataiból.

A múzeumi programokon kívül majdnem 100 különféle műfajú esemény is várja a majálisozókat a hétvégén: például koncertek, kézműves foglalkozások és tárlatvezetések.

Átadják Az ÉV Múzeuma és a Vendégbarát Múzeum díjat, a nagyközönség pedig szavazhat arról is, melyik múzeum programja vagy megjelenése nyerte el leginkább a tetszését.

Ünnepeljenek együtt a Múzeumok Majálisán, ahol az Oktatási és Kulturális Minisztérium Reneszánsz Év – 2008 Programirodájának külön standja lesz. Itt a közönség az évad további programjairól is tájékozódhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.