Két galéria közös pályázatának munkái

Médiaművészeti kiállítás a reneszánsz jegyében

A Holdudvar Galéria és a Videospace Budapest Galéria közös médiaművészeti pályázatának résztvevői a reneszánsz talán két legfontosabb fogalmából, a megújulásból és az individualizálásból indultak ki - Az alkotásokat a Holdudvar Galériában május 22-én nyíló kiállítás keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

2008.05.19 18:30ma.hu

A két galéria 2007 végén határozta el, hogy az interaktivitást, a szubjektív visszacsatolás lehetőségét szem előtt tartva közös médiaművészeti kiállítást rendez a Reneszánsz év tematikájához kapcsolódva. A koncepciót a Videospace Galéria dolgozta ki.

Az első lépcsőfok a tavasszal meghirdetett pályázat volt. Mivel a reneszánsz a közgondolkodásban ma egyszerre jelenti a megújulást, az új lehetőségeket, az individuum megerősödését, az életöröm kifejezését, ezért olyan munkákat vártak, melyek az élet érzéki örömeinek átélését, a művészet és az élet egyidejű élvezetét helyezik középpontba.

A beérkezett 30 pályamű közül a szakmai zsűri (KissPál Szabolcs képzőművész, az Intermédia Tanszék tanára, Simon Kati művészettörténész, Sárosi Anita médiaművész, valamint Bosznai Tibor és Szűcs Petra a Holdudvar Galéria, Berg Andrea és Eike a Videospace Budapest Galéria képviseletében) kilenc alkotás bemutatását javasolta.

„Célunk volt, hogy a művek minél több érzékszerven keresztül hassanak a közönségre. Műfaji értelemben a médiaművészet minél szélesebb spektrumának szerettünk volna teret adni.”- összegezték az elképzelést a Videospace Budapest Galéria kurátorai.

A kiválasztott művek között ezért láthatunk majd videóinstallációt, digitális diavetítést, kinetikus hanginstallációt, computer-alapú interaktív installációt.

A kiállító művészek:

Szigethy Anna, Bartha Sándor, Radics Márk, Örkényi Antal, Zádor Tamás, Langh Róbert, Szöllősi Dániel, Alex Schikowski, valamint a közös alkotással pályázó Kovács Gergely, Matúz Melinda és Sterk Barbara.

A kiállítást a Holdudvar Galériában (Margit-sziget) 2008. május 22-én, 19 órakor Lendvai Ádám médiaművész nyitja meg.

Megtekinthető május 23. – június 27. között, naponta 11-05 óráig (www.holdudvar.net)

A Videospace Budapest Galériában (1092 Budapest, Ráday utca 56.) 2008. május 28-án, 19 órakor nyílik a tárlat, mely május 29. – június 27. között, kedd-péntek 13-18 óráig látogatható. (www.videospace.hu)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.