Az alkotás folyamatát terápiaként alkalmazza

Szeivolt Kati képzőművész életmű kiállítása

Szeivolt Kati képzőművész retrospektív kiállítás keretében mutatja be 1988 és 2008 közötti munkásságát, sokszínű, műfajok között csapongó életművét.

2008.04.28 18:05ma.hu

Szeivolt az a művésztípus, aki szívvel–lélekkel önmagát adja művein. Totális feltárulkozása, lelki rezdüléseinek és létállapotainak kendőzetlen bemutatása változatos eszközökkel valósul meg. 

Művészete kettősségének, egyszer légies, kifinomult máskor súlyos, tömör és vad voltának lényege abban kereshető, hogy Szeivolt az alkotás folyamatát terápiaként alkalmazza a létezés elviselhetetlen nehézsége ellen. Ezt a színekben tobzódó ön-terápiát egyfajta elégikus-szimbolikus felfogás határozza meg. 

Szeivolt művészetében a hordozó felület nem csupán felszín, hanem egy többrétegű, állandóan mozgó rendszer, amelyet befed, teleszór és átsző életének emlékeivel. A szinte reliefszerű rétegesség, az akril, olaj, tus, varrott és applikált felületek, kollázs és découpage technika együttes alkalmazás az örökös kísérletezés, a teremteni vágyás és a kézműves finomság számtalan kombinációját rejti. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.