Nincs magyar áldozat

Újabb szörnyű képek: Már hatvan halottja van az iszlámábádi hotelrobbantásnak

Nem végleges adatok szerint legalább 60 halálos áldozata és több mint 100 sebesültje van a szombati iszlámábádi öngyilkos merényletnek, amelyet a pakisztáni főváros Marriott luxusszállodája ellen követtek el. A terrorakciónak nincs magyar áldozata.

Pokol Iszlámábádban: a lángoló Marriott hotel és a mentés képgaléria

2008.09.21 10:12MTI - Fotó: Sky News

A pakisztáni belügyminisztérium közlése szerint a merényletben legkevesebb két külföldi vesztette életét.

A merényletet, amelyhez valószínűleg több mint egy tonna robbanóanyagot használtak fel, a pakisztáni főváros központjában, a luxusszálloda bejárata előtt hajtották végre.

A kamikáze egy teherautóval robbantotta fel magát, még mielőtt a biztonsági ellenőrzésig eljutott volna. A Dawn pakisztáni tv-csatorna belügyi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy feltehetően volt egy másik öngyilkos merénylő is, aki a szállodán belül robbantotta fel magát.

A Geo Tv viszont megszólaltatott néhány szemtanút, akik elmondták: a teherautós kamikáze figyelmeztetette a hallban tartózkodókat, hogy három percük van a menekülésre.

Az épület nagy része lángokba borult, a rendőrök még mindig mentik a bent rekedtek, és félő, hogy a szálloda összeomlik.

A terrorcselekmény nem sokkal azután történt, hogy Aszif Ali Zardari, az ország új elnöke beszédet mondott a parlamentben. E beszédnek egyik fő hangsúlya éppen a terrorizmus elleni harc volt, de Zardari arról is beszélt, hogy erre hivatkozva nem sértheti meg senki Pakisztán szuverenitását.

A robbanás pillanatában éppen fogadást tartottak a Marriottban az államfő tiszteletére, amelyen részt vett a Világbank küldöttsége, valamint számos külföldi diplomata is.

A szálloda a szélsőségesek számos támadása ellenére évek óta külföldiek, üzletemberek és pakisztáni politikusok kedvenc találkozóhelye. 2001 őszén itt volt a tálibok elleni afganisztáni invázióról tudósító nemzetközi média központja.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.