Nincs magyar sérült

Sokkoló képek! 50 halott! Luxusszálloda előtt robbantottak!

Nagy erejű pokolgép robbant szombaton a kora esti órákban Iszlámábádban a Marriott luxusszálloda előtt: a merényletnek legalább 50 halottja van, az áldozatok között külföldiek is lehetnek - közölte a rendőrség.

Sokkoló fotók a robbantásról! Csak erős idegzetűeknek! képgaléria

2008.09.20 19:55MTI
Fotó: MTI

A feltehetően öngyilkos akciót, amelyhez valószínűleg több mint egy tonna robbanóanyagot használtak fel, a pakisztáni főváros központjában, a luxusszálloda bejárata előtt hajtották végre. Az épület nagy része lángokban áll, a rendőrök mentik a bent rekedteket. A CNN amerikai hírtelevízió értesülése szerint még legalább 200-an tartózkodnak az épületben. 

A hatóságok szerint félő, hogy további halottakra bukkannak. A merénylet nem sokkal azután történt, hogy Aszif Ali Zardari, az ország új elnöke beszédet mondott a parlamentben. A robbanás pillanatában éppen fogadást tartottak a Marriottban az államfő tiszteletére, amelyen részt vett a Világbank küldöttsége, valamint számos külföldi diplomata is.


Nincs magyar sérült

A magyar diplomata elmondta, a magyar kolónia tagjai közül senki sem sérült meg a robbanásban, csupán magyarok lakta házak szenvedtek kisebb sérüléseket. Így volt ez a magyar nagykövetség épületének esetében is, amelynek több ablaka betört. A külképviselet szigorú mozgáskorlátozásra szólította fel a Pakisztánban élő magyarokat és tovább erősítették a nagykövetség körüli, amúgy is szigorú biztonsági intézkedéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.