A szlovén rendőrség robbanóanyagot foglalt le

Robbantásra készültek Nyugat-Európában?

Lefoglalt a szlovén rendőrség 62 kilogramm nagy hatóerejű robbanóanyagot és több tucat lőfegyvert, Szlovéniában és Boszniában pedig őrizetbe vettek öt embert, akik gyaníthatóan Nyugat-Európába akarták csempészni a veszélyes eszközöket.

2008.09.19 07:14MTI

Robert Crepinko, a szlovén rendőrség bűnügyi osztályának vezetője csütörtökön újságíróknak elmondta: az 1992-1995-ös boszniai háború idejéből hátramaradt fegyvereket és robbanóanyagot a feltételezett csempészek európai uniós országok feketepiacán akarták értékesíteni. 

A Crepinko szavait ismertető hírügynökségi jelentésből nem derült ki, hogy milyen robbanóanyagról van szó; a szlovén rendőri vezető azt azonban megjegyezte, hogy hatóereje kétszerese a trotilénak. A lefoglalt fegyverarzenál 10 automata kézi lőfegyverből és 18 (kézi) rakétavetőből állt. Az egyik gyanúsítottat Szlovéniában, a másik négyet Boszniában vették őrizetbe, két személyt még köröznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.