Újra ölt a terrorizmus

Autóba rejtett pokolgép robbant Pesavarban

Autóba rejtett pokolgép robbant szombaton Pesavarban egy ellenőrző pontnál, s a detonációban legalább tizenhat ember meghalt, több mint nyolcvan pedig megsebesült.

2008.09.06 15:13MTI

Az északnyugat-pakisztáni városban egy külvárosi rendőrségi ellenőrző pont mellett, közvetlenül egy forgalmas piacnál leparkolt gépkocsi repült a levegőbe.

Egyelőre senki nem vállalta a merényletet, de a hatóságok feltételezése szerint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet állhat a robbantás mögött, amely a térségben az elmúlt időszakban több hasonló akciót hajtott végre a pakisztáni biztonsági erők ellen.

A robbanás ereje olyan nagy volt, hogy az ellenőrző poszt teljesen megsemmisült, darabjai szanaszét záporoztak, a környező épületek pedig összeomlottak. A boltok törmelékei közül az emberek kezükkel próbálták kiásni a holttesteket és a sebesülteket.

Az Egyesült Államok igyekszik rábírni Pakisztánt, hogy csapjon le a fegyveres lázadókra, akik a hegyekkel szabdalt északnyugati-országrészt használják búvóhelyként, és onnan szervezik az Afganisztánban állomásozó amerikai, illetve NATO-vezetésű nemzetközi erők elleni támadásokat.

Az Afganisztánban állomásozó amerikai erők egyik közelmúltbeli északnyugat-pakisztáni akciója kiváltotta a pakisztáni kormány tiltakozását, mivel több mint egy tucat polgári lakos vesztette életét.

Pakisztánban szombaton tartottak államfőválasztást, amelynek győztese, Aszif Ali Zardari, a kormányzó Pakisztáni Néppárt jelöltje azt ígérte, hogy leszámol a lázadókkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.