Éles gránát is hevert az utcán

35 robbanószerkezetet szedtek össze a kecskeméti ipartelepnél

Éles gránát is volt a kecskeméti ipartelepre vezető úton, melyet az egyelőre ismeretlen fémgyűjtők által szétdobált, több tucatnyi robbanószerkezet miatt kellett lezárni - értesült a HavariaPress.

2008.08.28 18:34HavariaPress

A délután a helyszínre érkezett tűzszerészek megállapítása szerint egy éles, működőképes gránát is volt a kecskeméti Kiskőrösi úton, csütörtökön délelőtt megtalált robbanószerkezetek között. A tűzszerészek 35 darab gránátot szedtek össze a rendőrség által lezárt utcából: 11 darab volt közülük gyakorlógránát; egy működőképes, éles; a maradék pedig már korábban hatástalanított szerkezet volt. 

A gránátokat járókelők fedezték fel az utcában, mely a város ipartelepére vezet. A veszélyes szerkezetek eredetét pontosan nem sikerült még megállapítani, de valószínű, hogy a közeli fémhulladék-átvevő telepen próbáltak azokon eredeti megtalálóik túladni. Miután a vasgyűjtőktől a telepen nem vették át a gránátokat, eldobálták azokat az út szélén.
 
A rendőrség a tűzszerészek megérkezéséig lezárta az utca érintett szakaszát, mintegy 500 méter hosszan. Az ipartelepre vezető út elején több tucat kamion torlódott fel az útzár miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.