Nem volt robbanótöltet a gránátokban

Gránátot találtak a Lendvay utcai Fidesz-székháznál

Nem voltak élesek a Fidesz irodáinál talált gránátok - közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére. A Fidesz szóvivője szerint az elnöki kabinet biztonsági igazgatósága a párt politikusainak és irodáinak biztonsága érdekében megtette a szükséges intézkedéseket.

2008.03.28 17:32MTI

Az MSZP szóvivője közölte: pártja az erőszak és a megfélemlítés minden formáját elutasítja, függetlenül attól, hogy az melyik politikai oldalt éri. Draskovics Tibor rendészeti miniszter szerint a jogállamnak meg kell védenie mindenkit, aki demokratikus politikát folytat; a rendőrség is így fog tenni.

Tafferner Éva elmondta: a Fidesz Lendvay utcai székházánál péntek reggel nyolc óra előtt talált furcsa tárgyat egy járókelő, amelyre felhívta a biztonsági szolgálat figyelmét. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának vizsgálata megállapította, hogy a kerítésnél egy robbanótöltet nélküli szovjet gyakorlógránát volt.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy a Fidesz Cukor utcai irodájának bejárata előtt is talált egy rozsdás tojásgránátot az egyik alkalmazott. A tűzszerészeti vizsgálat kiderítette, hogy abban a gránátban sem volt robbanótöltet - tette hozzá.

A Magyar Nemzet Online fotói szerint a gránát mellett rovásírásos levelet hagytak. Tafferner Éva ezzel kapcsolatban mindössze annyit mondott: az összes körülményt vizsgálják.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy a párt elnöki kabinetjének biztonsági igazgatósága a párt politikusainak és irodáinak biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket már megtette.

Dobos Gábor, a Fidesz V. kerületi irodavezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtök éjjel fenyegető levelet kaptak, amelyben a feladó "békés oktató eszköznek" nevezi a küldeményt, és kilátásba helyezi, legközelebb "halált fog vinni".

Mint mondta, azért is ijesztő a fenyegető levél és a gránát, mert az épületben nem csak Fidesz-iroda, hanem gyermekmegőrző is működik.

Arra a kérdésre, hogy terveznek-e bármilyen biztonsági lépést a fenyegetések miatt, Dobos Gábor azt mondta: elővigyázatosabbak, figyelmesebbek lesznek, de arról még nincs tudomása, hogy rendőri védelemmel vagy térfigyelő kamerával erősítenék meg az iroda biztonságát.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek azt mondta: pártja az erőszak és a megfélemlítés minden formáját elutasítja, függetlenül attól, hogy az melyik politikai oldalt éri. A szóvivő hozzátette: ugyanilyen szolidáris mondatokat várna akkor, amikor baloldali politikusokat ér támadás.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter egy más témában tartott sajtótájékoztatón pénteken újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nem lehet olyan politikai motívum, ami igazolna bármiféle megfélemlítési kísérletet. A jogállamnak egyformán meg kell védenie az ilyenfajta megfélemlítési kísérletekkel szemben mindenkit, aki a köz érdekében demokratikus politikát folytat. A rendőrség így is fog tenni - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.