Vasárnap őrizetbe vették a gyanúsítottakat

Újdelhi robbantások: húsz halott és csaknem száz sebesült

Legkevesebb húsz halottja és 98 sebesültje van annak a robbantássorozatnak, amely szombaton rázta meg az indiai fővárost; a rendőrség vasárnap többeket őrizetbe vett.

2008.09.14 10:52MTI

Legkevesebb öt pokolgép lépett működésbe szombaton este alig néhány perc eltéréssel Újdelhi központjában, három zsúfolt üzleti negyedben. Három másik, kis hatóerejű robbanószerkezetet is találtak, de ezeket még idejében sikerült hatástalanítani - az egyiket az India Kapuja nevű katonai diadalívnél, ahonnan egy hatalmas sugárút indul. 

Az összehangolt robbantások elkövetőjeként az Indiai Mudzsahidok iszlamista csoport jelentkezett, amely az utóbbi hónapokban már több hasonló robbantást magára vállalt. "Allah nevében az Indiai Mudzsahidok ismét visszavágnak - olvasható abban az e-mailben, amelyet még a robbantások előtt elküldtek számos indiai sajtóorgánumnak. - Állítsatok meg bennünket, ha tudtok." "Tíz-tizenkét embert őrizetbe vettünk további kihallgatás céljából" - közölte Rádzsán Bhagat, az újdelhi rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy letartóztatás nem történt. 

"Létfontosságú nyomokra akadtunk, és reméljük, hogy rövidesen megoldjuk az ügyet" - mondta. Vizsgálják egyebek közt több térfigyelő kamera felvételeit. Derűlátása azonban éles ellentétben áll azzal, milyen csekély eredményeket sikerült eddig felmutatnia az indiai rendőrségnek az elmúlt hónapok robbantásaival kapcsolatban. "Nincs segítség?" - kérdi szalagcímében a Sunday Times című vasárnapi lap, a hatóságok tehetetlensége miatti növekvő csalódottságnak adva hangot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.