Konfliktus

Westerwelle szerint kérdéses a Szíria-konferencia sikere

Kétkedőnek mutatkozott szombaton Guido Westerwelle német külügyminiszter a tervezett nemzetközi Szíria-konferencia eredményességével kapcsolatban.

2013.05.18 16:52MTI
Fotó: MTI

A palesztin területen tett látogatását követően, Rámalláhban nyilatkozva a német diplomácia vezetője már azt is kérdésesnek nevezte, hogy ténylegesen sikerül-e egy asztalhoz ültetni a konfliktusban érintett összes felet. Ez fontos lenne - tette hozzá -, ugyanakkor az sem vehető biztosra, hogy utána sikerül eredményes megbeszéléseket folytatni.
   
A nemzetközi Szíria-konferenciát amerikai és orosz kezdeményezésre szervezik, a legutóbbi tervek szerint június elején Genfben kerülhet sorra.
   
Megerősítette Westerwelle azt is, hogy a konfliktus egyetlen lehetséges megoldásának a tárgyalásos utat tartja. Mint mondta, kizárólag ez hozhat tartós stabilitást és békét Szíriában, és ez a záloga a demokratikus fejlődésnek is.
   
A palesztin vezetők közül Westerwelle Szalám Fajjád ügyvivő miniszterelnökkel találkozott a ciszjordániai fővárosban. John Kerry amerikai külügyminiszter közvetítési kezdeményezését támogatva egyebek között azt hangoztatta, hogy az izraeli-palesztin viszony rendezését célzó közvetlen tárgyalások újrakezdéséhez először meg kell teremteni a bizalom légkörét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.