Módosulhatnak az erőviszonyok

Szíria új, korszerű fegyverekkel látja el a Hezbollahot

Haszan Naszrallah bejelentésével arra célzott, hogy az új fegyverek a Hezbollah javára módosíthatják az erőviszonyokat az Izraellel fennálló konfliktusban.

2013.05.09 20:33MTI

A síita vezér kijelentette: "ha a támadásokkal Izrael az ellenállás harci képességének erősödését akarta megakadályozni, akkor Szíria olyan korszerű fegyverekhez fogja juttatni az ellenállást, amelyekhez foghatót (Izrael) még nem látott".Az izraeli légierő a múlt pénteken és vasárnap célzott csapást mért Szíriában lévő célpontokra, amelyek tel-avivi közlés szerint a Hezbollahnak szánt rakétaszállítmányok voltak. 

Szíria kész fogadni az ENSZ vizsgálóbizottságát, amely az ország vegyifegyver-készleteit ellenőrizné - jelentette be az arab ország külügyminiszter-helyettese csütörtökön. Fajszál Muktad szerint a világszervezet főtitkára által életre hívott testületnek azt kellene kivizsgálnia, mi történt Han el-Aszalban. Ellenzéki állítások szerint a kormányerők e településen vegyi fegyvert vetettek be, az Aszad-rezsim viszont a felkelőket vádolja ugyanezzel.
 
Az ENSZ azonban másutt is vizsgálni szeretné a vegyi fegyverek bevetésével kapcsolatos vádak valóságtartalmát. A francia hírügynökségnek nyilatkozva Muktad leszögezte: hazája azonnal és keményen megtorol minden, a területe ellen irányuló újabb izraeli támadást. "Válaszcsapásaink kemények és fájdalmasak lesznek, ezt tudnia kell Izraelnek. Semmi esetre sem fogjuk megengedni, hogy a (múlt heti) támadások megismétlődjenek" - hangoztatta a miniszterhelyettes. 

Damaszkusz csütörtökön üdvözölte, hogy a szíriai válsággal kapcsolatban közeledett egymáshoz Oroszország és az Egyesült Államok álláspontja. Moszkva és Washington konferencián tervezi megoldani a problémákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.