Két hónapi harc után

A szíriai hadsereg elfoglalt egy fontos déli várost

A szíriai hadsereg két hónapi harc után visszafoglalt egy stratégiai fontosságú déli várost a felkelőktől, aminek következtében a kormányerők visszaszerezhetik az ellenőrzést egy nemzetközi tranzitútvonal felett.

2013.05.08 10:13MTI

A Haurán-síkságon, a Jordániába vezető főút mentén fekvő Hirbet-Gazálét azután sikerült elfoglalni, hogy egy Jordánia által támogatott szíriai ellenzéki katonai tanácsnak nem sikerült fegyvereket eljuttatnia a város védőihez.

Ez ellenérzéseket kelt a felkelők körében, akik úgy látják, hogy Jordánia nem segíti az Aszad-rezsim erőinek legyőzését a déli országrészben.
   
Az Izrael megszállta Golán-fennsíkig terjedő Haurán-síkságot tekintik az Aszad ellen több mint két éve kitört lázadás "szülőhelyének".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.