Az izraeli bombázások

Elítélték a szíriai ellenzéki szervezetek a légitámadásokat

Elítélték a szíriai ellenzéki szervezetek a szíriai terület ellen vasárnapra virradóan végrehajtott izraeli légitámadásokat.

2013.05.05 22:29MTI

A több ellenzéki csoportot összefogó, kairói székhelyű ellenzéki szervezet, a Szíriai Nemzeti Koalíció bírálta Izraelt, és azzal vádolta, hogy saját céljai érdekében használja ki a szíriai konfliktust.
   
A szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy az izraeli bombázások elterelték a figyelmet az elmúlt napokban a szíriai kormánycsapatok által végrehajtott tömeges gyilkosságokról.
   
A koalíció nem tartotta kizártnak azt, hogy az izraeli támadások miatt a szíriai rezsim újabb bűncselekményeket követ el. Egyidejűleg mélységes sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy a nemzetközi közösség egyrészt hallgat, másrészt tehetetlen a Szíriában zajló eseményekkel kapcsolatosan.
   
Egy másik ellenzéki szervezet, a Szabad Szíriai Hadsereg némileg tartózkodóbban reagált. A szervezet felháborítónak nevezte a támadásokat, ugyanakkor rámutatott, hogy Szíriát - mint fogalmazott - Izrael mellett minden nap Bassár el-Aszad elnök is bombázza.
   
Izrael az elmúlt napokban két alkalommal is - péntekre, valamint vasárnapra virradóan - szíriai célpontokat bombázott.  Szíriai források szerint a vasárnap hajnali támadások mintegy 300 ember életét oltották ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.