Egy C-17-es géppel jutatták el a csomagokat

Washington először küldött élelmiszert a Szíriai Szabad Hadseregnek

Az Egyesült Államok első alkalommal küldött közvetlenül élelmiszer- és gyógyszersegélyt az ellenzéki Szíriai Szabad Hadseregnek (SZSZH).

2013.05.02 09:12MTI

Az amerikai Foreign Policy című folyóirat a washingtoni székhelyű Szíriát Támogató Csoportra (Syrian Support Group) hivatkozva közölte, hogy a katonai élelmiszer- és gyógyszercsomagokat egy amerikai C-17-es szállítógéppel jutatták el, és adták át Szelím Idrísz tábornok, az SZSZH vezetője jelenlétében.
   
Az SZSZH mintegy 8 millió dollár értékben kap majd élelmiszer és gyógyszersegélyt. Feltételezések szerint a mostani küldeményt a szíriai Aleppó városban,  az ellenzék által ellenőrzött térségben raktározzák, és onnan az ország 14 tartományába szállítják a felkelők alakulataihoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.