Harci repülőgépek berepültek Libanonba

CNN: izraeli légicsapás szíriai célpontok ellen

Izrael légicsapást hajtott végre szíriai célpontok ellen.

2013.05.04 08:01MTI

Az akciót csütörtökön vagy pénteken hajtották végre úgy, hogy a repülőgépek nem sértették meg Szíria légterét - idézett a CNN két, neve elhallgatását kérő amerikai tisztségviselőt.
   
Egyelőre nem lehet tudni, mi volt az izraeli légicsapás célpontja. A Fehér Ház szóvivője közölte, hogy az ügyben az izraeli kormány az illetékes. Az izraeli védelmi minisztérium egy tisztségviselője és egy katonai szóvivő azt mondták, nem kommentálják az ilyen és ehhez hasonló értesüléseket.
   
A CNN szerint az amerikai kormánynak van olyan információja, miszerint csütörtökön vagy pénteken izraeli harci repülőgépek berepültek a Szíriával szomszédos Libanonba.
   
Izrael korábban közölte: beavatkozik, ha úgy ítéli meg, fennáll a veszélye annak, hogy korszerű fegyverek kerülhetnek a libanoni Hezbollah síita szervezet vagy más szélsőséges csoportok birtokába.
   
Izrael január végén légicsapást hajtott végre a libanoni-szíriai határ szíriai oldalán. Libanoni titkosszolgálati források szerint valószínűleg egy olyan, a Hezbollahnak szánt szíriai fegyverszállítmány volt a célpont, amely SA-17 típusú orosz légvédelmi rakétákat is tartalmazott. Szakértők szerint alapjában változtatná meg az erőviszonyokat a térségben, ha a Hezbollah hozzájutna ilyen fegyverekhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.