A Hezbollah küldte?

"Súlyos" behatolási kísérlet - lelőttek egy drónt Izraelben

Izraelben csütörtökön lelőttek egy pilóta nélküli repülőgépet, amely Libanon felől érkezett az ország légterébe.

2013.04.25 16:41MTI

A gépet Haifától öt mérföldre (9 kilométerre), a tenger fölött semmisítette meg a légierő helyi idő szerint kora délután. Katonai források szerint a drónt a libanoni Hezbollah radikális síita szervezet küldte, és már a libanoni légtérben észlelték, ahogy északról dél felé tartott. Miután "ellenséges szerkezetként" azonosították, a légierő harci repülőgépeket és helikoptereket küldött az elfogására. 

Egy F-16 típusú vadászgép lőtte le egy rakétával 1500 méter magasságban. A haditengerészet megkezdte a roncs felkutatását. Benjámin Netanjahu miniszterelnök "rendkívül súlyosnak" minősítette a behatolási kísérletet, és kijelentette, hogy minden eszközzel megvédik az állampolgárok biztonságát. Ez a második ilyen eset, az előző tavaly októberben volt. A Hezbollah vezetője akkor beismerte, hogy ők küldték a gépet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.