Szíria

A szíriai ellenzék és Haríri is bírálja a Hezbollah fenyegetéseit

Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője kedden arra utalt, hogy szervezete, illetve Irán közvetlenül is beavatkozhat a szíriai konfliktusban Bassár el-Aszad elnök oldalán.

2013.05.01 17:11MTI

A szíriai ellenzék és egy korábbi libanoni miniszterelnök egyaránt bírálta szerdán a libanoni Hezbollah radikális síita párt "fenyegetéseit".

Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője ugyanis kedden arra utalt, hogy szervezete, illetve Irán közvetlenül is beavatkozhat a szíriai konfliktusban Bassár el-Aszad elnök oldalán.

Szíriának igaz barátai vannak a térségben, akik nem fogják megengedni, hogy az ország az Egyesült Államok vagy Izrael kezébe kerüljön - mondta Naszrallah sejk a Hezbollah televíziójában, az al-Manárban is közvetített beszédben. Hangoztatta, hogy meggyőződése szerint a fegyveres ellenzék sem fogja átvenni az uralmat az országban.

Egyben első ízben ismerte el, hogy a Hezbollah fegyveresei már most is Szíriában küzdenek. Mint mondta, két régióban vannak jelen: az egyik helyen libanoniak lakta falvakat védenek, a másiknál pedig a síita vallás szent helyeit.

A szíriai ellenzéki koalíció egy közleményben felszólította a libanoni kormányt, hogy azonnal vessen véget a Hezbollah katonai akcióinak a szíriai határ térségében.

A libanoni ellenzék egyik vezetője, Szaad Haríri volt miniszterelnök pedig azzal vádolta Naszrallah sejket, hogy Libanon lerombolását akarja kiprovokálni, "csak hogy tessen a szíriai vezetésnek és Iránnak".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.