A légierő csapást mért a támadókra

Szíria északi részén a légi támaszpontokért folyik harc

A szíriai rendszert támadó felkelők intenzív harcokat vívnak az ország északi részében három légi támaszpont megszerzéséért.

2013.04.28 19:25MTI

A lázadók hónapok óta próbálják elfoglalni az Idlíb tartományban lévő Abu Zuhur támaszpontot, az Aleppó tartományban lévő Kveiraszt és a török határ közelében fekvő Mannag helikopter támaszpontot.
   
Szombaton betörtek Abu Zuhurba, s a harcok vasárnap is folytatódtak. A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint hét harcos, és meghatározatlan számú katona elesett. A légierő csapást mért a támadókra, hogy csökkentse a bázison lévő katonákra nehezedő nyomást.
   
Az aleppói médiaközpont szerint a Mannag helikopter támaszpont hatvan százaléka már a felkelők kezén van. Az al-Burak iszlamista dandár közölte, hogy több ellenzéki fegyveres frakció összefogott a teljes bázis elfoglalása érdekében, és nagyszabású katonai műveletet folytatnak. Az éjszaka egy erről a támaszpontról indított rakéta négy embert megölt Tal-Rifaat városban.
   
A Törökországgal határos Idlíb és Aleppó tartományok nagy részét a felkelők ellenőrzik, de a székhelyüket nem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.