Besegít az USA?

Szíria: amerikai törvénytervezet a felkelők felfegyverzéséről

A szíriai felkelők felfegyverzését indítványozó törvénytervezetet nyújtott be az amerikai szövetségi felsőházban hétfőn Robert Menendez demokrata szenátor, a külügyi bizottság elnöke.

2013.05.06 22:36MTI

Menendez a kormánypárton belül ahhoz a kisebbséghez tartozik, amely már az állítólagos vegyifegyver-támadásokról szóló jelentéseket megelőzően is azt sürgette, hogy a Fehér Ház a "halált nem okozó" támogatáson felül fegyverrel is lássa el az Aszad-rezsim ellen harcoló erőket. A szenátor az ellenzék szelektált csoportjainak felfegyverzését javasolja. Ahhoz hogy Menendez javaslata törvényerőre emelkedjen, azt a felsőház külügyi bizottsága után a szenátusnak és a képviselőháznak is el kell fogadnia és Barack Obama elnöknek is alá kell írnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.