Légi támadások

Legalább 15 szíriai katona halt meg az izraeli csapásokban

Legkevesebb tizenöt szíriai katona meghalt és több tucatnyinak a sorsa ismeretlen a vasárnapra virradó éjjel három Damaszkusz közeli katonai célpont ellen végrehajtott izraeli légicsapások után.

2013.05.06 12:52MTI

A három helyszínen összesen mintegy 150 katona szolgált, de nem tudni, hogy mindannyian ott voltak-e a légi támadások idején - mondta hétfőn Rámi Abder-Rahmán, a londoni székhelyű emigráns jogvédő szervezet igazgatója. A szervezet helyi, szíriai forrásokból szerzi értesüléseit.
   
A damaszkuszi hatóságok még nem közöltek hivatalos mérleget a halottak és sebesültek számáról, de a külügyminisztérium vasárnap az ENSZ-nek küldött levelében azt írta, hogy "az agresszió halottakat és sebesülteket követelt, és súlyos károkat okozott (a célba vett katonai) létesítményekben, valamint közeli civil területeken".
   
Mahmúd Dzsazajeri tábornok, az iráni fegyveres erők helyettes vezérkari főnöke hétfőn tagadta, hogy iráni fegyverek lettek volna az Izrael által célba vett helyeken, és visszautasította "a nyugati és az izraeli média (erre vonatkozó) propagandáját". Mint mondta, "a szíriai kormánynak nincs szüksége iráni fegyverekre", s az ilyen információk a Szíria elleni "propagandaháború és lélektani hadviselés részét képezik".
   
Ahmad Váhidi iráni védelmi miniszter arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy akadályozza meg Izraelt az ilyen támadások végrehajtásában, "mert különben súlyos események lesznek a térségben, s az Egyesült Államok és a cionista rezsim nem kerül ki győztesen azokból". Egyébként - tette hozzá - "a szíriai hatalom adott időben bizonyára megfelelő választ fog adni a cionista rezsimnek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.